Connect with us

Bővül a nagyon olcsó laptopok sora

Laptop

Bővül a nagyon olcsó laptopok sora

Gigabyte noteszgépek, kelet-európai pénztárcához igazítva.

Az OLPC által elindított, majd az Asus Eee PC-jével kiteljesített olcsó laptop koncepció még régiónk számára is lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bárki beszerezhessen magának egy hordozható számítógépet. A jellemzően néhány 2-400 dolláros (36-72 ezer forintos) áron forgalomba kerülő masinák komoly érdeklődést váltottak ki a számítástechnikára fogékony rétegek között, szinte teljesen függetlenül anyagi lehetőségeiktől.

Persze ára van az olcsóságnak: ezek a számítógépek jellemzően 10 col alatti képátlóval szerelt LCD-vel jelennek meg, és számítási teljesítmény szempontjából komolyan visszafogott hardverelemekkel rendelkeznek, az asztali PC-khez képest. Cserébe mobilitást kap a felhasználó, és az alacsony árat – főleg ez utóbbi miatt vált igen vonzóvá ez az új kategória. Annyira, hogy a gyártók folyamatosan szállnak be a piacra; a minap a Gigabyte jelentette be, hogy megjelenik egy ebbe a szegmensbe szánt laptoppal.

Az Intel Basic Platformjára (Shelton) alapuló eszköz 7-9 colos LCD-vel szerelten debütál, és egyelőre ez minden, amit tudni lehet róla. Az esetről beszámoló Digitimes sem közölt további részleteket, így az sem ismert, hogy mennyibe kerül majd. Látva a konkurencia árképzését, néhány száz dollárnál nagyobb összeget tartalmazó árcédulát nem akaszthat rá a Gigabyte.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom