Connect with us

Hirdetés

technokrata

Antennaháború: minél több adóval a gyorsabb, messzibb adatátvitelért

Laptop

Antennaháború: minél több adóval a gyorsabb, messzibb adatátvitelért

A Netgear új hálózati eszközeiben több darabos belső antennakészletet alkalmaznak.

A Netgear piacra dobta a Wireless-N termékek új sorozatát. Ezek között megtalálható a RangeMax Dual Band Wireless-N Router (WNDR3300), a RangeMax Wireless-N Gigabit Router (WNR3500), az 5 GHz Wireless-N HD Access Point/Bridge (WNHDE111), a HD/Gaming 5 GHz Wireless-N Networking Kit (WNHDEB111) és a RangeMax Dual Band Wireless-N USB Adapter (WNDA3100).

Mindegyik készülék az IEEE 802.11n Draft 2.0 specifikációkon alapul és egytől eddig elnyerte a Wi-Fi Alliance igazolását. Új, úgynevezett metamateriális technológián alapuló belső antennákat használnak az eszközök, mely tulajdonképpen nem jelent mást, minthogy az antennák egymáshoz közel vannak elhelyezve. Ezzel a jelek célirányosan a vezetéknélküli készülék felé küldhetők, miközben elkerülhető az interferencia. Szabadalmaztatott technikája révén a Netgear képes 6-8 belső antennát elhelyezni egymás mellett, ami nagy teljesítményt, hatótávolságot és stabil kapcsolatot biztosít.

A Netgear új Wireless-N termékcsaládja el van látva a Wi-Fi Protected Setup (WPS) funkcióval, amelyet a Wi-Fi Alliance vezetett be a piacra. Ez biztosítja a különböző kliensek egyszerű és gyors csatlakoztatását az otthoni hálózatunkhoz, mindezt a lehető legnagyobb biztonság mellett, egyszerűen a “Push ´N´ Connect” gomb megnyomásával, anélkül, hogy szükség lenne biztonsági jelszavak használatára. A továbbfejlesztett Quality of Service (QoS) biztosítja az akadásmentes online játékot, nagyfelbontású video streaminget, valamint a tiszta és megbízható VoIP telefonhívásokat. A termékcsalád fejlesztése közben a vállalat gondolt a peer to peer technikára is: az új Wireless-N készülékek jelenleg elbírálás alatt állnak, a BitTorrent Device igazolás elnyerése végett.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés