Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hálózati csatolók – túlhevülés miatt nagyszabású visszahívás

Laptop

Hálózati csatolók – túlhevülés miatt nagyszabású visszahívás

Önkéntesen rendel vissza közel 100 ezer Ethernet adaptert a Netgear.

A Netgear visszahívja azoknak az európai és más országoknak szánt XE103 Powerline Ethernet Adaptereket, amelyek 220-240 Voltos árammal működnek és különállóan vagy egy csomag részeként kerültek árusításra (mostanáig megközelítőleg 82000 ilyen terméket adtak el). Tesztek ugyanis kimutatták a Powerline Ethernet Adapterről, hogy egyik áramköre potenciális hibaforrás lehet. Ez 220-240 voltos környezetben működtetve túlmelegedést okoz, ami oda vezet, hogy a működése leállhat.

A gyártó még nem kapott semmilyen arra vonatkozó jelentést, hogy a termék hibájából adódóan személyes sérülés vagy vagyoni kár keletkezett volna. A visszahívás nem érinti azokat az XE103 Powerline Ethernet Adaptereket, amelyeket Észak-Amerikában és más olyan országokban forgalmaznak, amelyekben 110-120 voltos feszültséget használnak. További elővigyázatosságból a Netgear nem javasolja a visszahívásban nem érintett termékek 220-240 voltos környezetben való használatát, valamint elérhetővé tett egy olyan matricát, ami erre figyelmezteti a terméket már használó felhasználókat.

A Netgear azt kéri a vásárlóktól, hogy haladéktalanul függesszék fel az érintett Powerline Ethernet Adapter használatát, húzzák ki a konnektorból és vegyék fel a céggel a kapcsolatot, hogy megtudják, hogyan küldhetik vissza a terméket és hogyan kaphatnak egy másikat helyette. A vásárlók kétféleképpen juthatnak információhoz a termékvisszahívással kapcsolatban: díjmenetesen hívható helyi ügyfélszolgálati számon keresztül, illetve az interneten a termék részletes adatainak regisztrációjával (lásd alábbi link).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés