Connect with us

Kevesebb mint fél centi vékony notebook

Laptop

Kevesebb mint fél centi vékony notebook

Az Apple MacBook Air modellje rekordokat döntöget.

Az Apple bemutatta a világ legvékonyabb mobil számítógépét, mely legvékonyabb részein kevesebb mint fél centiméter csupán, de összecsukva a legvastagabb pontján is alig 2 centiméter. A MacBook Air 13,3”-es LED háttérvilágítású képernyőt tartalmaz, mely kis fogyasztásával hozzájárul a hosszú mobil üzemidőhöz. A kényelmesen nagy ujjkövető képes kétujjas mozdulatokat felismerni a képernyő-tartalom elmozgatásának, forgatásának, átméretezésének vezérléséhez. A MacBook Air alumínium háza ezen felül teljes méretű, alulról megvilágított ergonomikus billentyűzetet is tartalmaz. A beépített fényérzékelők önműködően szabályozzák a képernyő és a billentyűzet megvilágításának fényerejét, a környezeti fényviszonyoknak megfelelően.

Akár ötórás mobil üzemidőre is képes a készülék. Airport Extreme 802.11n Wi-Fi illesztőt tartalmaz, melynek sebessége ötszöröse, hatótávolsága kétszerese a tipikus 802.11g megoldásoknak. Még a továbbfejlesztett Migration Assistant is vezetéknélküli kapcsolaton keresztül veszi át a felhasználó programjait és adatait régebbi Mac gépéről. A külön megvásárolható MacBook Air SuperDrive CD-RW/DVD-R meghajtó az USB 2.0 kapun keresztül kapcsolódik és saját tápegység nélkül üzemel. Ennek hiányában a MacBook Air a mellékelt szoftverrel képes másik Mac vagy PC optikai meghajtóját használni szoftverek telepítéséhez.

A MacBook Air számítási teljesítményét 1,6 vagy 1,8 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor biztosítja, 4 MB L2 gyorsítótárral, alapkiépítésben 2 GB RAM tárral, 80 GB-os merevlemezzel. A választható 64 GB-os, mozgó alkatrész nélküli SSD nagyobb megbízhatóságot és kisebb fogyasztást tesz lehetővé. Minden MacBook Air ultramobil számítógép tartalmaz micro-DVI kaput is, melynek segítségével a megfelelő adapterekkel DVI, VGA, Kompozit vagy S-video megjelenítőhöz csatlakoztatható. A MacBook Air ezen kívül USB 2.0 kaput tartalmaz a perifériák illesztéséhez, valamint fejhallgató csatlakozót és az Apple bevált MagSafe mágneses tápegység-csatlakozóját.

Minden MacBook Air előre telepítve tartalmazza az Apple multimédia szoftverének legújabb változatát, az iLife ´08 csomagot, mely az iPhoto legújabb változata mellett teljesen újraírt iMovie programot és.Mac integrációt kínál. A MacBook Air lelkét a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5 „Leopard” változata adja.

Érdekesség, hogy a noteszgép váza és borítása újrahasznosítható alumíniumból készül, LCD-je nem tartalmaz higanyt és arzént, valamint elektronikus alkatrészei sem tartalmaznak brómozott gyulladásgátló anyagokat és PVC-t. Minden Mac számítógép közül a MacBook Air veszi fel a legkisebb elektromos teljesítményt, és az amúgy 100 %-ban újrahasznosított anyagokból készült csomagolása is a legkisebb.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom