Connect with us

technokrata

Nagysebességű otthoni hálózati tároló a Netgeartól

Laptop

Nagysebességű otthoni hálózati tároló a Netgeartól

Filmjeink, zenéink, képeink egy helyen: biztonságos adatvédelmet, skálázhatóságot és könnyű kezelhetőséget ígérnek a Netgear termékei.

A Netgear bejelentette új ReadyNAS Duo Gigabit Desktop Network Storage megoldásait, melyek biztonságos adatvédelmet, skálázhatóságot és könnyű kezelhetőséget nyújtanak azoknak, akik hálózati tárolóegység megoldásban gondolkodnak. Ezzel lehetővé válik valamennyi digitalis médiafájl központosítása, rendszerezése és megosztása.

A ReadyNAS Duo-hoz – ami képes akár két SATA merevlemezt is kezelni – bármilyen USB csatlakozóval ellátott digitalis kamera csatlakoztatható az előlapon elhelyezett USB porton keresztül. A felhasználó személyes digitalis audió és videó tartalmain felül a ReadyNAS Duo integráltan támogatja a BitTorrentet, amivel digitalis szórakoztató tartalmak tölthető le egyenesen a ReadyNAS Duo-ra. Sőt, a készülék révén akár az összes tárolt digitalis médiaállomány továbbítható a szórakoztató központba anélkül, hogy szükség lenne bármelyik hálózatba kapcsolt számítógép bekapcsolására. Vagyis filmet lehet nézni, a nyaralás emlékein merengeni – kikapcsolt PC mellett is.

Opcionális második merevlemez esetén a ReadyNAS Duo automatikusan duplikál minden adatot, hogy azok az elsődleges merevlemez meghibásodása esetén se vesszenek el. A CDP backup (Continous Data Protection – Folyamatos Adatvédelem) funkció pedig még fokozza a felhasználók adatainak védelmét azzal, hogy figyeli az adatokat, és automatikusan menti a számítógépen észlelt változásokat. Az adminisztráció egy grafikus, webböngésző alapú interfészen keresztül történik, ami automatikus online firmware frisséseket is végez. A ReadyNAS Duo bizonyos időközönként adatellenőrzést végez, hogy biztosítsa az adatok integritását, és ha bármilyen rendellenességet észlel, akkor biztonságosan kikapcsolja magát. Ezen felül jelszóvédelmet is biztosít, hogy korlátozza az adatokhoz való hozzáférést ott, ahol erre szükség van.

A ReadyNAS Duo – amely egyaránt jól működik Windows Vista-t futtató és Macintosh gépeken -, néhány Apple technológiát is tartalmaz, mint például a Bonjour és az AFP.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin