Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiéleződő csata az olcsó laptopok piacán

Laptop

Kiéleződő csata az olcsó laptopok piacán

Újabb versenyző a ringben, az Asus tovább erősít.

A MicroStar International (MSI) nemrég jelentette be, hogy olyan hordozható számítógéppel tervez piacra lépni, melynek körülbelül 300 dolláros piaci ára lesz. Ez nyílt kihívás az Asustek Computer Eee PC-jének, mely szintén hasonló árszinten került forgalomba. Rövid távon jól járhat mindkét gyártó, mert felpörgethetik eladásaikat, de az egy gépen realizálható profit további csökkenése hosszabb távon a nyereségességet veszélyeztetheti, ami visszafoghatja a fejlesztéseket is.

No de lássuk a részleteket! Az MSI első olcsó notebookja az inteles Shelton processzorra/platformra épül, 7 colos kijelzővel rendelkezik, Linuxot használ operációs rendszer gyanánt, és 300-310 dollárba fog kerülni, árulta el Sambora Chen, az MSI eladási igazgatója. A DigiTimes website értesülései szerint a vállalat megfontolta a Windows XP operációs rendszerként való használatát is, illetve tárgyalásokat folytat az AMD-vel, hogy partneri viszonyra léphessenek.

Ugyan az Eee PC szinte egy csapásra meghódította az európai és az amerikai piacot, számos notebookgyártó lát még fantáziát és üzleti lehetőséget a néhány száz dolláros masinákban. Meg nem erősített értesülések szerint az Acer, a Compal Electronics és a Quanta Computer szintén piacra lépnek majd ilyen modellekkel az idei év során. Ezekről azonban egyelőre semmilyen részlet nem ismert.

Eközben a piaci versenyzők közül leggyorsabbnak bizonyult Asus sem ül a babérjain. Tegnap bemutatta legújabb Eee PC-jét, melynek érdekessége, hogy WiMAX támogatással rendelkezik, vagyis a jelenleg leggyorsabbnak tartott vezetékmentes hálózati csatlakozás képességével látták el a távol-keleti mérnökök. Ára egyelőre nem ismert, de a márkához méltóan bizonyára nem fog elszaladni a ló a vállalattal. Emellett további 7, 8 és 8,9 colos LCD-vel szerelt modellek megjelentetését is tervezi az Asus az idei év második negyedében, melyek ráadásul különböző színekben is pompázhatnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés