Connect with us

technokrata

Kiéleződő csata az olcsó laptopok piacán

Laptop

Kiéleződő csata az olcsó laptopok piacán

Újabb versenyző a ringben, az Asus tovább erősít.

A MicroStar International (MSI) nemrég jelentette be, hogy olyan hordozható számítógéppel tervez piacra lépni, melynek körülbelül 300 dolláros piaci ára lesz. Ez nyílt kihívás az Asustek Computer Eee PC-jének, mely szintén hasonló árszinten került forgalomba. Rövid távon jól járhat mindkét gyártó, mert felpörgethetik eladásaikat, de az egy gépen realizálható profit további csökkenése hosszabb távon a nyereségességet veszélyeztetheti, ami visszafoghatja a fejlesztéseket is.

No de lássuk a részleteket! Az MSI első olcsó notebookja az inteles Shelton processzorra/platformra épül, 7 colos kijelzővel rendelkezik, Linuxot használ operációs rendszer gyanánt, és 300-310 dollárba fog kerülni, árulta el Sambora Chen, az MSI eladási igazgatója. A DigiTimes website értesülései szerint a vállalat megfontolta a Windows XP operációs rendszerként való használatát is, illetve tárgyalásokat folytat az AMD-vel, hogy partneri viszonyra léphessenek.

Ugyan az Eee PC szinte egy csapásra meghódította az európai és az amerikai piacot, számos notebookgyártó lát még fantáziát és üzleti lehetőséget a néhány száz dolláros masinákban. Meg nem erősített értesülések szerint az Acer, a Compal Electronics és a Quanta Computer szintén piacra lépnek majd ilyen modellekkel az idei év során. Ezekről azonban egyelőre semmilyen részlet nem ismert.

Eközben a piaci versenyzők közül leggyorsabbnak bizonyult Asus sem ül a babérjain. Tegnap bemutatta legújabb Eee PC-jét, melynek érdekessége, hogy WiMAX támogatással rendelkezik, vagyis a jelenleg leggyorsabbnak tartott vezetékmentes hálózati csatlakozás képességével látták el a távol-keleti mérnökök. Ára egyelőre nem ismert, de a márkához méltóan bizonyára nem fog elszaladni a ló a vállalattal. Emellett további 7, 8 és 8,9 colos LCD-vel szerelt modellek megjelentetését is tervezi az Asus az idei év második negyedében, melyek ráadásul különböző színekben is pompázhatnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle