Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Asus PC-k világuralomra törnek

Laptop

Az Asus PC-k világuralomra törnek

A laptopokhoz képest nagyon olcsó Eee PC beváltani látszik a hozzá fűzött reményeket, sőt! 2010-re minden negyedik eladott számítógép ebbe a márkába fog tartozni. További érdekességek a cikkben.

300 ezer Eee PC – és ez csak a januárban eladni tervezett mennyiség. Az Asus olcsó, mindössze 7 colos kijelzővel bíró noteszgépéből így 2008 első hónapja alatt kétszer többet adnak el, mint az évek óta beharangozott, 100 dolláros laptop néven ismert XO laptopokból. Persze csak akkor, ha minden az Asus tervei szerint alakul. A távol-keleti vállalat azonban mert nagyot álmodni: a cég vezetői úgy vélik, hogy az Eee PC adja majd a 2008-as bevételek második legnagyobb tételét.

Az első negyedévet egymillió eladott példányszámmal kívánja zárni az Asus; ám az év végére az értékesítés volumene még inkább felpörög – 2008-ban összesen 5 millió darabot akar legyártani és értékesíteni a cég. Sőt, 2010-re a világ PC-piacának 20 százalékát sajátjának akarja tudni a vállalat. Ennek tükrében pedig már nem is olyan meglepő a fenti, bevételek megoszlására vonatkozó elvárás. Pedig a cég igen neves szereplőnek számít például az alaplapok és videokártyák piacán is, de értékesít mobiltelefonokat, kommunikációs eszközöket és más, elektronikai berendezéseket is.

A bevételek felpörgetéséhez hozzájárulhat a kis géphez kínált kiegészítők iránti érdeklődés kiváltása is. Az Asus nemrég jelentkezett a piacon öt olyan aprósággal, amit az Eee PC tulajok hasznosnak tarthatnak. Egy kompakt egér, egy headset, egy olyan adapter, mellyel szerte a világon csatlakoztatni lehet az elektromos hálózathoz a masinát, illetve egy pár extra (egy 4 és egy 6 cellás) akkumulátor jelenti egyelőre a kínálatot, de ez a későbbiekben – kedvező fogadtatás esetén – bővülhet. Boltban egyelőre még nem kapható egyik kiegészítő sem, így áruk sem ismert, de a távol-keleti vállalat közlése értelmében nem kell sokat várni rájuk, hamarosan megvásárolhatók lesznek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés