Connect with us

Extra kisméretű memóriachipek

Laptop

Extra kisméretű memóriachipek

Már 15 nanométernél járunk.

A hét közepén mutatta be első prototípusát a Toshiba annak a memóriachipnek, mely mindössze 15 nanométeres csíkszélességgel rendelkezik. A Nikkei.net beszámolója szerint ennek az igen vékony kialakításnak köszönhetően el fog jutni odáig a memóriafejlesztő és -gyártó ipar, hogy 100 gigabites flash memóriachipeket hozzon létre. Ez nyolc darab ilyen lapka esetén már 100 GB-nyi tárkapacitást kínál, ami megfelel durván 21 DVD kapacitásának.

Nem meglepő tehát, hogy érdeklődés övezte a Washington DC-ben történt bemutatót, ahol egyébként az is kiderült, hogy ezekre a chipekre azért még várni kell. A Nikkei.net közlése értelmében a következő évtized elejére kerülhetnek kereskedelmi forgalomba az erre alapuló adattároló termékek. A Toshiba ugyanis még négy évet mondott arra a kérdésre, mely a tömegtermelés beindítására irányult.

Szintén memóriákkal kapcsolatos hír, hogy a nagy gyártók visszafogják termelésüket jövőre, feltornászva ezzel a drámai mértékben lesüllyedt árakat. Az erről részletesen beszámoló cikkünk itt olvasható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom