Connect with us

technokrata

24 órás programozóverseny, 5000 eurós összdíjazással

Laptop

24 órás programozóverseny, 5000 eurós összdíjazással

Újra lesz programozási verseny a BME-n. Ismét érdekes feladatok és díjazás várja az érdeklődőket.

A Challenge24 újra megnyitja kapuit a kihívást kereső programozók előtt, hogy képességeiket és tudásukat egy rangos versenyen mérhessék össze. A VIII. BME Nemzetközi 24-órás Programozóverseny a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kerül megrendezésre.

A háromfős csapatok 2008. február 17-ig interneten keresztül, a www.challenge24.org weboldalon jelentkezhetnek, amit február 24-én az első forduló, egy online erőpróba követ. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen megrendezendő 24 órás döntőbe. A döntő időpontja 2008. május 2-4. Minden résztvevő saját számítógéppel indulhat, a technikai háttér és teljes ellátás biztosított. Nincs megkötés a használt hardverre, szoftverre és segédanyagokra vonatkozóan, de a verseny alatt tilos minden külső segítség igénybevétele.

A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják, így a tavalyihoz hasonlóan érdekes megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterséges intelligencia- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára. A verseny rangjához és színvonalához a támogatók, valamint az általuk felajánlott 5000 eurós összdíjazás járulnak hozzá. Az összesítésben legtöbb pontot összegyűjtő csapat viheti haza a vándorkupát és a fődíjat.

A szervezők az eddigi hagyományokhoz híven ebben az évben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A tavalyi verseny döntőjén 10 ország – Egyesült Államok, Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Románia, Svédország, Szerbia és Ukrajna – programozói vettek részt, akik felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal tértek haza.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle