Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megrengeti a notebookpiacot az ultra olcsó laptop?

Laptop

Megrengeti a notebookpiacot az ultra olcsó laptop?

Jönnek az Asus Eee PC riválisai. Kicsik, olcsók, sokat tudnak.

Az ultraportable kategóriában valóságos forradalmat indított el a 100 dolláros laptopnak keresztelt, hivatalos nevén XO laptop. Megjelenése sokat csúszott, viszont annyit foglalkozott vele a média, hogy a nagy gyártók úgy vélték: érdemes foglalkozni vele. Ennek ékes bizonyítéka lett az Asus Eee PC, mely megjelenése óta kvázi hiánycikk, olyan mértékben érdekli az embereket a kicsiny noteszgép.

Nem az Asus az egyetlen, amelyik fantáziát látott az olcsó és kicsi eszközökben. Nemrég az itthon kevéssé ismert Everex jelentette be hasonló méretű eszközét, 400 dolláros áron. A 7 colos képátlóval rendelkező LCD-vel szerelt készüléket egy 1,2 GHz-es Via C7 ULV (vagyis ultra alacsony feszültségen üzemelő, tehát keveset fogyasztó) processzor hajtja meg, mely mellé 512 MB-nyi memória társul. Szemben az Asus megoldásával, itt mágneses alapú háttértároló biztosítja az adatok elérhetőségét: egy 30 GB-os merevlemez került a konfigurációba. Wi-Fi képes a notebook, emellett rendelkezik egy memóriakártya-olvasóval, két USB porttal és egy DVI kimenettel.

Jelenleg Cloudbook néven hivatkoznak az Everex laptopjára, mivel a fenti konfigurációs adatok még nem véglegesek. De ha minden jól alakul, már nem kell sokat várni, hogy kiderüljön az igazság: a gyártó a január elején megrendezésre kerülő CES-en tervezi a széles nyilvánosság számára bemutatni a készüléket.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés