Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késik az új AMD processzor

Laptop

Késik az új AMD processzor

Hol vagy, Barcelona?

Technikai rendellenesség, erre hivatkozva jelentette be az AMD a múlt héten, hogy kénytelen ismét elcsúsztatni Barcelona kódnévre hallgató processzorának széles körű debütálását. A nagyon várt (szakszóval: hype-olt), energiahatékony CPU-k nagy mennyiségben így leghamarabb a jövő év elején kerülhetnek a felhasználók kezei közé. Eredetileg már lassan fél éve piacon kellene lennie a lapkának: az Advanced Micro Devices első ütemtervei szerint 2007 közepén jelent volna meg.

John Taylor, a vállalat egyik szóvivője annyit közölt, hogy a hiba ellenére folytatják a már elkészült példányok szállítását, de csak speciális ügyfelek részére (arra nem tért ki, hogy mit jelent a speciális ügyfél). Számukra a vállalat ideiglenes megoldást biztosít a probléma végleges kiiktatásáig; habár az ügyfelek addig is teljesítményvisszaesést tapasztalhatnak.

A probléma komolyságát jelzi, hogy az AMD kénytelen volt régi K8-as mikroarchitektúráját felújítani, és továbbra is a Brisbane-magos chipekre koncentrálni. Mindez azt jelenti, hogy a K8-as processzorokból nemsokára még újabb modellek kerülnek piacra: a következő két hónap során tizenegy új, 65 nanométeres gyártási eljárással készülő lapka igyekszik menteni a vállalat renoméját. Emellett mindössze három processzorváltozat jelenik majd meg a K10-es (Phenom) típusokból.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés