Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha elvesztek az adataink…

Laptop

Ha elvesztek az adataink…

Adathelyreállítás ingyenes szoftverrel.

Aki nem éppen a mai nappal kezdte a számítástechnikával való ismerkedést, biztosan átélte már azt a kétségbeesett helyzetet, amikor egy fontos adatot, file-okat véletlenül törölt ki a rendszerből. Szerencsére az otthoni felhasználók szinte mindegyike csak az operációs rendszer „virtuális törlését” használja, azaz az adatok valójában nem íródnak felül, csak a rájuk mutató bejegyzés szűnik meg az indexben. Van tehát remény arra, hogy visszaállítsuk az odalett állományokat – nem egy szoftvert fejlesztettek már kifejezetten erre a célra. Ezek a szoftverek azonban többnyire fizetős változatban férhetők hozzá.

Nem így a Recuva (letöltés itt), mely az angol recover szlengszerű írásmódjából kapta a nevét. Fejlesztői ingyenesen elérhetővé tették az alkalmazást – és habár még béta fázisban van, alapfunkcióját már képes ellátni. A véletlenszerűen letörölt, Recycle Binből kiürített file-okat vissza tudja hozni (ha még nem kerültek felülírásra); de digitális fényképeink visszaállítására is képes, ha azokat figyelmetlenségből töröltük le a memóriakártyáról (ugyanígy képes az MP3-lejátszók kezelésére is). Még azon állományok helyreállítására is van esély, melyeket szoftveres hibák, rendszerösszeomlások vagy vírusok távolítottak el a rendszerből.

Nagyon fontos tudni, hogy akkor van a legnagyobb esélye az eltűnt állomány előkerítésének, ha az eset észrevételét követően azonnal felfüggesztünk minden, az adott tárolóra történő adatírást. Tehát ha azonnal cselekszünk, amikor bekövetkezik a törlés, még szinte 100 százalék, hogy nem lesz gond a visszaállítással, de ha csak napok vagy hetek múlva vesszük észre a történteket, sokkal kisebb az esélye, hogy még nem került felülírásra az a tárterület, ahol a korábbi állomány „lakott”.

Változások
– frissítések automatikus ellenőrzése
– továbbfejlesztett logfile szkennelés NTFS alatt
– dinamikus nyelvváltás
– kezelői felület frissítése, kisebb hibák javítása

A szoftver 1.09.190-es változata letölthető Download adatbázisunkból.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés