Connect with us

Hirdetés

technokrata

WinRAR Unplugged – tömörítés bárhol, bármikor

Laptop

WinRAR Unplugged – tömörítés bárhol, bármikor

Telepítés nélkül is működő tömörítőszoftver, ami a nagytestvér minden fontosabb tulajdonságával rendelkezik.

Egyre több programból készül úgynevezett portable, vagyis hordozható változat, melyek közös jellemzője, hogy nem kell telepíteni őket, mégis használhatók – mint a DOS-os időszakban. Nemrég ismét gyarapodott a tábor, ezúttal a WinRAR Unplugged (letöltés) nevű alkalmazással, mely lehetővé teszi az archívumok kezelését. Nem kell hozzá semmilyen extra kiegészítés, csak felmásoljuk az USB-s pendrive-ra, és bárhol (ahol Windows fut) azonnal lehet használni a szoftvert.

Mire képes? Akár 10 GB-os archívumokat is kezelni tud. A RAR formátumon kívül támogatja a ZIP-et is, amit maximum 4 GB-os méretig tud kezelni. Kicsomagolás szintjén támogatja az ARJ, CAB, LZH, ACE, TAR, GZ, UUE, BZ2, JAR, ISO archívumokat. Egy úgynevezett SFX modullal önkicsomagoló archívumokat készíthetünk, melyekhez akár telepítési (kicsomagolási) útmutatót is csatolhatunk. 128 bites titkosítással védhetők a tömörített állományok a feltörés ellen.

Egyetlen figyelmeztetést tartott csak fontosnak kihangsúlyozni a fejlesztőcég. Amennyiben a hordozható változatot eltávolítható eszközről (vagyis például pendrive-ról) használjuk, nem javasolt az eszköz rendszerből való lecsatlakoztatása addig, amíg a WinRAR Unplugged aktív. Ez ugyanis adatvesztést okozhat, sőt, akár hardveres károkat is előidézhet (hogy miként, arra nem tér ki a fejlesztői figyelmeztetés).

A szoftver legújabb, 3.7.1.1-es shareware változata letölthető gyors Download szerverünkről.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés