Connect with us

technokrata

WinRAR Unplugged – tömörítés bárhol, bármikor

Laptop

WinRAR Unplugged – tömörítés bárhol, bármikor

Telepítés nélkül is működő tömörítőszoftver, ami a nagytestvér minden fontosabb tulajdonságával rendelkezik.

Egyre több programból készül úgynevezett portable, vagyis hordozható változat, melyek közös jellemzője, hogy nem kell telepíteni őket, mégis használhatók – mint a DOS-os időszakban. Nemrég ismét gyarapodott a tábor, ezúttal a WinRAR Unplugged (letöltés) nevű alkalmazással, mely lehetővé teszi az archívumok kezelését. Nem kell hozzá semmilyen extra kiegészítés, csak felmásoljuk az USB-s pendrive-ra, és bárhol (ahol Windows fut) azonnal lehet használni a szoftvert.

Mire képes? Akár 10 GB-os archívumokat is kezelni tud. A RAR formátumon kívül támogatja a ZIP-et is, amit maximum 4 GB-os méretig tud kezelni. Kicsomagolás szintjén támogatja az ARJ, CAB, LZH, ACE, TAR, GZ, UUE, BZ2, JAR, ISO archívumokat. Egy úgynevezett SFX modullal önkicsomagoló archívumokat készíthetünk, melyekhez akár telepítési (kicsomagolási) útmutatót is csatolhatunk. 128 bites titkosítással védhetők a tömörített állományok a feltörés ellen.

Egyetlen figyelmeztetést tartott csak fontosnak kihangsúlyozni a fejlesztőcég. Amennyiben a hordozható változatot eltávolítható eszközről (vagyis például pendrive-ról) használjuk, nem javasolt az eszköz rendszerből való lecsatlakoztatása addig, amíg a WinRAR Unplugged aktív. Ez ugyanis adatvesztést okozhat, sőt, akár hardveres károkat is előidézhet (hogy miként, arra nem tér ki a fejlesztői figyelmeztetés).

A szoftver legújabb, 3.7.1.1-es shareware változata letölthető gyors Download szerverünkről.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák