Connect with us

technokrata

Mikor jön Magyarországra az ultra-olcsó Asus laptop?

Laptop

Mikor jön Magyarországra az ultra-olcsó Asus laptop?

Hivatalos információ a vállalattól.

Az Eee PC tajvani bemutatása és közelgő észak-amerikai debütálása után az európai megjelenés várható. Magyarországon az Asus – hasonlóan a környező közép-kelet-európai államokhoz – az idén már nem kezdi meg az Eee PC forgalmazását, az a következő év elejére tolódik. A háttérben a nyelvi lokalizálás elhúzódása áll, ugyanis az Eee PC-k Linux operációs rendszere minden országban az adott ország saját nyelvén lesz elérhető, megfelelő billentyűzettel.

A Magyarországon majdan elérhető konfiguráció(k)ról és a hozzájuk tartozó árról egyelőre nincs hír. Az előre beharangozott 199 USD-os modell a legkisebb felszereltségű az összes közül, és csak tenderekben lesz elérhető, kis- vagy nagykereskedelmi forgalomba nem kerül.

Magyarországon leghamarabb a fekete színű változat lesz kapható.

Eee PC
Az Eee PC lényegében egy hordozhatóságra tervezett személyi számítógép: a legtöbb notebooknál összetettebb, kompakt kialakítást kapott: a merevlemezt flash memóriára cserélték, a készülék pehelysúlyú és a lehető legegyszerűbb kialakítású. Linux operációs rendszer fut rajta számos gyárilag előtelepített programmal (de a felhasználók választhatják a Windows XP-t is). A világszerte elfogadott csatlakoztatási szabványok mellett legnagyobb előnye az alacsony ára.

Nem kell hozzá felhasználói kézikönyv, ígéri az Asus. Ennek ellenére a hétköznapi feladatok szinte mindegyikét el lehet rajta végezni, állítja a gyártó. Lássunk néhány példát!
– Internet: Majdnem olyan könnyű használni, mint bármilyen más elektromos eszközt, kenyérpirítót vagy asztali lámpát. A vezetékes vagy vezeték nélküli csatlakozás után a kezdő felhasználót az előre telepített szoftverek segítik a használatban.
– Munka: Kis mérete mellett az Open Office programcsomag lehet a nagy vonzerő az üzleti felhasználásra, hiszen olyan dokumentumokat, prezentációkat, táblázatokat és adatbázisokat nyithatunk meg, szerkeszthetünk és hozhatunk létre, melyek a Microsoft Office-szal kompatibilisek.
– Tanulás: A tanuláshoz szükséges információkat letölteni a netről, jegyzeteket készíteni, házidolgozatot írni az Eee PC-vel – csak néhány példa. A flash háttértár nem sérülékeny, ellenáll a rázkódásnak, a készülék maga pedig nagyon könnyű és egyszerű kialakítású: jut neki hely a kollégiumban és az iskolatáskában.
– Kikapcsolódás: Képek, filmek, zene, internetes rádiók, játékok stb.

A főbb változatok: Eee PC 8G, 4G, 4G Surf, 2G Surf. Mindegyik 920 grammot nyom, 2,8-3,5 órás üzemidővel rendelkezik, Intel processzorra és lapkakészletre alapul. 256, 512, 1 GB-nyi memóriával rendelkezik, kialakítástól függően, illetve 2-4-8 GB-os SSD-vel szerelték fel az Asus gyártósorain a készülékeketSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek