Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másolásvédett lemezek írása: CloneCD-vel

Laptop

Másolásvédett lemezek írása: CloneCD-vel

Kipróbálható a közkedvelt szoftver legfrissebb verziója.

A Clone CD (letöltés itt) egy igen népszerű és hatékony CD-író program, legfőbb erőssége a CD másolás, klónozás. Bitről-bitre képes lemásolni egy lemezt (raw mód), kiiktatva a másolásvédelemi technikákat; hiszen így az eredeti médiával teljesen megegyező másolatot kapunk. Amint arról korábban beszámoltunk, ez a megoldás nem igazán nyerte el az európai szerzői jogvédők tetszését. Emiatt 2003 végén drasztikus változás állt be a program életében: az Európai Unió új szerzői jogokat védő törvénye miatt a CloneCD-t fejlesztő Elaborate Bytes kénytelen volt leállítani a CD-másolatok készítésére használható alkalmazás értékesítését. Az új szabályozás ugyanis még magánhasználatra is tiltja jogvédett média másolását.

Ennek következtében dobozos változatot már nem fognak az európaiak látni a szoftverből – s mi több, még a Svájcból zajló online értékesítésnek is vége. Ennek az az oka, hogy Tell Vilmos hazája és a legtöbb EU-ország között érvényben vannak olyan kétoldalú szerződések, melyek megakadályozzák az eladásokat.

A CloneCD azonban nem halt meg, mivel az Elaborate Bytes eladta a jogokat a Slysoft nevű cégnek, mely a Karib-tengeren megtalálható Antigua szigeten van bejegyezve. Innen tovább folyik az online értékesítés is, tehát nem kell senkinek sem lemondania a CD-másoló szoftverről. S nemcsak az eladások zajlanak tovább, hanem a program fejlesztése is, aminek „kézzelfogható” példája a napokban megjelent 5.3.1.0-s változat, melyet a Terminal Download szerveréről is le lehet tölteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés