Connect with us

technokrata

Nvidia: teljesítménylökés a noteszgépeknek

Laptop

Nvidia: teljesítménylökés a noteszgépeknek

A csúcskategóriás grafikus vezérlő a mobil számítógépekben is felbukkan – végre moduláris kialakításban.

A tajvani Computexen jelentette be az Nvidia, hogy a nagyjából egy éve piacon levő G80-as GPU magjának további méretcsökkentésével képessé vált a legnagyobb teljesítményt nyújtó grafikus vezérlőt mobil környezetbe integrálni. A Geforce 8800M GTX névre keresztelt videokártya elsőként 512 MB-nyi memóriával szerelten jelenik meg, de később lesz 256 MB-os változata is.

Két érdekessége van a lapkának: az egyik, hogy a 35 wattos TDP eléréshez minden létező trükköt be kellett vetnie a vállalatnak. Egyrészt órajelet csökkentettek az Nvidia mérnökei, másrészt aktiváltak minden, az asztali változatban nem bekapcsolt energiacsökkentő módot. A másik, igen dicséretes fejlesztés, hogy végre az MXM forma alkalmazásával készül az új videokártya, ami a hordozható számítógépekben való könnyebb cserélhetőséget célozza. Az Nvidia úgy is hirdeti új termékét, mint azt a lapkát, amelyik ideális a mobil szegmensben alkalmazott Geforce 7950 GTX SLI kialakítás leváltására.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor november harmadik hetében debütálhat a mobil G80-as lapka – azt viszont a közeli határidő ellenére sem tudni, hogy vajon mind a 128 shader egység aktiválva lesz-e a chipben vagy sem.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák