Connect with us

technokrata

Újabb Linux hódítás a Windows kárára

Laptop

Újabb Linux hódítás a Windows kárára

Németország egyetemi hallgatóinak több mint 40 százaléka használja a Novell szoftvereit.

Az oktatási intézmények számos kihívással néznek szembe napjainkban: a hallgatók növekvő száma, a valós idejű információk iránti növekvő igény, és a szoros költségvetések miatt egyre inkább skálázható, rugalmas és költséghatékony informatikai infrastruktúrára van szükségük. Az egyetemek ugyanakkor szeretnék elkerülni, hogy egyetlen szállítótól függjön az informatikai rendszerük. A Novell technológiájának alkalmazását egy átfogó felmérés előzte meg Észak-Rajna-Vesztfália egyetemeinek körében. A döntési folyamatot a düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem vezetősége koordinálta.

A Novell együttműködik minden észak-rajna-vesztfáliai egyetemmel, annak érdekében, hogy az egyes intézmények igényeinek megfelelően szabják testre a megoldásokat. Az átfogó megállapodás a Novell Linux- és nagyvállalati felügyeleti technológiáinak széles körére terjed ki, így például a SUSE Linux Enterprise Server, a SUSE Linux Enterprise Desktop, a Novell Open Enterprise Server, a Novell Identity Manager és a Novell ZENworks rendszerre is. Mostanáig 10 egyetem készített tervet az Identity Manager szoftver bevezetésére is a hallgatók, a karok és az alkalmazottak személyazonosságainak kezeléséhez. Az összetett, sokszínű informatikai infrastruktúra kezelésére 13 egyetem fogja használni a Novell ZENworks szoftvert a jövőben, míg a csoportmunka támogatására 9 oktatási intézmény vezeti be a Novell GroupWise terméket. A Linux területén pedig 15 egyetem döntött a SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise Desktop telepítése mellett.

A Novell és az észak-rajna-vesztfáliai egyetemek a Linux-munkaállomások használatának népszerűsítése érdekében engedélyezik a dolgozók és a hallgatók számára a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 használatát személyi számítógépeiken is. A Novell már kötött hasonló állami szintű megállapodásokat Türingia és Bajorország egyetemeivel, és további németországi tartományok kormányzati szervei is érdeklődnek a Novell megoldásai iránt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek