Connect with us

technokrata

Noteszgépek, játékra

Laptop

Noteszgépek, játékra

Három új modellel is előrukkolt az Asus.

A noteszgépek egyik legnagyobb rákfenéje, hogy amennyiben valaki játszani is akar rajtuk, a többnyire integrált vagy alacsony teljesítményt adó diszkrét videokártyák nem bírják az asztali monitorokkal megegyező felbontású kijelzők kiszolgálását. Ezen változtat az Asus három, mostanában bejelentett noteszgépe, melyeket kifejezetten a játékosoknak készített a távol-keleti cég. Ezt már a hordozható masinák külcsíne is elárulja: a szokásos szürke-fekete szín mellett élénkpiros elemek hívják fel magukra a figyelmet.

A G2-es sorozat legújabb tagja lett a G2K, amely hatalmas, 17,1 colos LCD-vel bír. A szélesképernyős kialakítás lehetővé teszi, hogy az 1440×900 pixeles felbontás megfelelő felületen jelenhessen meg. Egy 2 gigaherz-en működő Turion 64 X2 TL60-as processzor felel a számítási teljesítmény magas szintjéért, mely mellé 2 GB-nyi operatív tár jutott. Videovezérlője szintén az AMD (Ati) mérnökeinek munkáját dicséri: a mobil HD 2600-as grafikus kártya 256 MB-nyi saját memória felett rendelkezik. Emellett egy 200 GB-os, 7200 RPM-es winchester várja a felhasználó adatait. És ha cipelni kell a készüléket, akkor azt egy hozzá színben illő hátizsákban teheti meg a boldog tulaj (ehhez hasonlóan az egér is passzol a noteszgép stílusához).

Az A7K változat nagyrészt a fentivel megegyező konfigurációban kapható, azzal a különbséggel, hogy ebbe egy picivel lassabb, 1,8 GHz-es Turion 64 X2 processzor (TL56) jutott. Végül szót kell még ejteni az F7K modellről is, amely pont a kettő közé illeszkedik, már ami a processzort illeti (1,9 GHz-es Turion 64 X2 TL58), ám ebben az Ati lassabb, HD 2400-as videokártyája található.

A még októberben elérhetővé váló noteszgépek hivatalos ára jelenleg nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák