Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook két képernyővel

Laptop

Notebook két képernyővel

A jövő laptopjainak prototípusa bemutatkozott a nagyközönség előtt.

Két LCD-s noteszgépet mutatott be Dél-Koreában az LG. Az Xnote R200 egyrészt rendelkezik egy hagyományos felhasználási célokat szolgáló, 12,1 colos képátlóval bíró folyadékkristályos kijelzővel (ebből adódóan az ultrahordozható fajtához tartozik); emellett azonban egy második képernyő is helyet kapott rajta. A másodlagos LCD azonban a készülék külsejére, egészen pontosan a fedőlapjára került. A 2,5 colos méretű, érintésérzékeny kijelző a Windows Vista Sideshow funkcióját is képes kihasználni, vagyis olyan gadgetek, minialkalmazások megjelenítésével is megbirkózik, amik ezen operációs rendszerben a sidebaron (oldalsáv) találhatók. Ehhez ráadásul nincs is szükség az OS (teljes) betöltésére. Ideális lehet például e-mailes értesítők számára, hőmérséklet-kijelzésre stb.

Az alapkonfiguráció ettől eltekintve viszonylag átlagos kialakítással rendelkezik. Egy 2,2 GHz-es Core 2 Duo processzorra alapul, mely mellé 2 GB-nyi memória társul. A grafikai megjelenítésért az Ati Radeon Mobility HD 2400-as változata felel, melyet 128 MB-nyi saját memóriával láttak el a kanadai cég mérnökei. Természetesen támogatja a vezetékmentes hálózati csatlakozásokat is – a 802.11a/g mellett az n-tervezet használatára is képes.

Nem meglepő módon a speciális kialakításnak köszönhetően a 160 GB-os merevlemezt tartalmazó hordozható számítógép nem olcsó: nagyjából 2250 dollárba, vagyis 430 ezer forintba kerül. Viszont ha kereskedelmi forgalomba kerülnek a sorozatgyártott változatok, végre lökést kaphat a Vista korábban sokat hangoztatott Sideshow funkciójának elterjedése, amely az operációs rendszer közel egy éves bemutatkozása óta még mindig nem igazán ihlette meg a notebookok designereit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés