Connect with us

technokrata

Miért nem vehetünk olcsó noteszgépet?

Laptop

Miért nem vehetünk olcsó noteszgépet?

Laptop 40 ezer alatt, de nem önnek!

Az eredetileg tervezetthez képest egy hónappal később, de még októberben piacra lép az Asus Eee PC-jével, mely notebook különlegessége az árában rejlik: legolcsóbb változata mindössze 200 dollárba (vagyis átszámítva kevesebb mint 40 ezer forintba) kerül. A bemutatkozásról Jonathan Tsang, az Asus eladásokért és marketingért felelős részlegének elnöke nyilatkozott a múlt hét végén, aki elárulta, hogy holnap, vagyis 16-án kerül sor a nagy alkalomra.

Némi üröm is van az örömben: az először csak Tajvanon forgalomba hozni tervezett készülék még a Kínától elszakadt szigetország lakosai számára sem lesz általánosan megvásárolható. Legalábbis a legolcsóbb, 200 dolláros modell (merthogy az Asus kínál ennél drágább, akár közel 400 dollárba kerülő példányokat is). És hogy miért? Tsang erre a kérdésre csupán annyit válaszolt, hogy ezek a példányok csak a szerződéses vásárlók számára vannak fenntartva – egyelőre.

Van azonban remény, hogy előbb-utóbb a világ többi részéhez (is) elér az Eee PC: az Asus tervei között szerepel, hogy a világon mindenhol (így nálunk, Magyarországon is) piacra dobja a noteszgépet. A nemzetközi start várhatóan október végén, november elején lesz.

Eee PC 701 műszaki adatok
Kijelző: 7”
Processzor és lapkakészlet: Intel mobil processzor (valószínűleg egy 900 MHz-es Intel Celeron-M ULV 353) és lapkakészlet (910)
Operációs rendszer: Linux / Microsoft Windows XP kompatibilis
Kommunikáció: 10/100 Mbps Ethernet; 56 K modem
WLAN: WiFi 802.11b/g
Grafika: Intel UMA
Memória: 512 MB-nyi DDR2 400 MHz
Tárolás: 2/4/8/16 GB flash memória
Webkamera: 300 000 pixeles kamera
Audio: nagyfelbontású audio kodek; beépített sztereo hangszóró; beépített mikrofon
Akkumulátor élettartam: 3 óra (4 cellás: 5200 mAh, 2S2P)
Méret és tömeg: 22,5×16,5×2,1–3,5 cm, 0,89 kgSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák