Connect with us

technokrata

Olcsóbbak lettek az AMD processzorok

Laptop

Olcsóbbak lettek az AMD processzorok

Némely esetben negyedével is estek az AMD CPU-k árai.

Az Intellel öldöklővé fajult vetélkedésben már jó ideje csupán az árcsökkentés az egyetlen igazi fegyvere a vállalatnak nagy riválisával szemben, mivel ez utóbbi Core 2 mikroarchitektúrája „túl jól” sikerült. Ennek a csatának érkezett el egy újabb állomása a hét elején, amikor az Advanced Micro Devices bejelentette asztali mikroprocesszorainak új árait. Ugyan drasztikus esésről nincsen szó, de az alsó és a közepes szegmensben így versenyképesebbek lettek a lapkák, amire a piaci részesedéséből folyamatosan vesztő cégnek nagy szüksége van.

Lássuk a konkrét értékeket! A kétmagos Athlon 64 X2-esek 5-12 százalékkal lettek olcsóbbak; ennek köszönhetően a csúcskategóriát képviselő 6400+ modell 220 dollárba (átszámítva körülbelül 42 ezer forintba) kerül, ezres tétel vásárlása esetén. Az egymagos példányok ugyanakkor jóval nagyobb mértékben vesztettek árukból – átlagosan 22-27 százalékkal váltak olcsóbbá. Az Athlon 64-esek 4000+-os változata így már csupán 58 dollárba kerül (természetesen szintén ezres mennyiség beszerzése esetén).

Ezzel egy időben a vállalat csendben néhány új processzorral is megörvendeztette a vásárlókat (erről bővebben itt). Emellett pedig visszavont néhány lapkát a kínálatból, valószínűleg az ezek iránti igény alacsony mivolta miatt. Az igazi változásra azonban még várni kell egy kicsit: a Phenom processzorok a következő vagy a decemberi hónapban jelenhetnek meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek