Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Vista: nem sokkal jobb, mint a Windows 98

Laptop

Windows Vista: nem sokkal jobb, mint a Windows 98

Alig „nyomja le” ősét a Microsoft legújabb operációs rendszere.

A Softpedia közlése szerint a Windows Vista az üzleti jellegű felhasználást tekintve épphogy csak meg tudta előzni az idestova 10 éve piacra lépett ősét, a Windows 98-at. Vagyis Redmond minden erőfeszítése ellenére az eltelt közel egy év alatt (tavaly novemberben vált az üzleti felhasználók számára elérhetővé a Windows Vista két üzleti változata) az új OS nem tudott számottevő részesedést kiharcolni a fejlesztőnek igen fontos vállalati szférában.

A Sunbelt a Counterspy Enterprise biztonsági észlelőrendszerére alapozva figyelte az elmúlt hónapokban, hogy milyen számítógépekről keresik fel a cég weboldalát. Eszerint az első helyen a Windows XP végzett: az üzleti élet számára készített IT-biztonsági szoftvert a felhasználók 82,91 százaléka Windows XP-s környezetben futtatta. Második helyre a Windows 2000 jutott, mely 14,88 százalékos, míg a harmadik helyen a Windows Server 2003 1,83 százalékos részesedéssel bír jelenleg. Csak ezután következik a Vista, 0,32 százalékkal, míg a Windows 98 0,03 százalékos részesedést tud felmutatni.

Az otthoni felhasználóknál már valamivel jobb a helyzet. A Sunbelt ez utóbbi felhasználói tábornak fejlesztett szoftverével szintén felméréseket végzett. Itt az első szintén a Windows XP lett, 83,9 százalékkal, de a második már a Windows Vista, 9,38 százalékos részesedéssel. A Windows 2000 3,59 százalékot, a Windows Server 2003 meglepő módon (ne feledjük, otthoni felhasználók!) 1,62 százalékot, míg a Windows 98 1,33 százalékot tud felmutatni.

Mikor várható komolyabb előretörés az új redmondi operációs rendszer javára? Valószínűleg az SP1 megjelenése előtt nem; azonban ha a Microsoft az első javítócsomaggal a gyermekbetegségek javát ki tudja iktatni, akkor nagyobb lendületet kaphat a migráció.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés