Connect with us

technokrata

Masszázs frissíti a programozókat

Laptop

Masszázs frissíti a programozókat

Kódolás 48 órán keresztül.

Az IBM és partnerei 48 órás programozói bajnokságán immár ötödször mérik össze erejüket az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, november 23-a és 25-e között. Az IBM egyik fő célja kapcsolat kialakítása a tehetséges diákokkal, és integrálásuk a cég, illetve partnerei gyakornoki programjaiba.

A versenyen egy szimulált üzleti igényre megoldást kínáló alkalmazás elkészítése a feladat. A megmérettetés nemcsak a fejlesztésről szól, de a szakmai zsűri azt is értékeli, hogyan mutatják be munkájukat a diákok, el tudnák-e nyerni egy igazi megrendelő bizalmát is. A programot Linux operációs rendszeren, IBM DB2 adatbáziskezelő, IBM Websphere Java futtatókörnyezetben kell létrehozni, IBM Rational fejlesztői eszközök segítségével.

A programozói „szigetet” a versenyzők nem hagyhatják el, nem használhatnak mobiltelefont, vagy egyéb kommunikációs eszközt, viszont hozhatnak be saját gépet és használhatnak a megadott fejlesztési környezetre telepíthető szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket. Az Interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat érhetnek el. Az értékelési szempontok között a kitűzött feladat készültségi szintje, funkcionális megoldásai, a felhasználóbarát kialakítás, többnyelvű megvalósítás támogatása, dokumentáltság és az IBM eszközök alkalmazása is szerepel. A versenyben megfáradtakat masszőrök fogják felfrissíteni.

A 48 órás programozási bajnokság értékes notebook tárgyjutalmain és a vándorkupán túl az igazi főnyeremény egy-egy gyakornoki állásajánlat lehet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek