Connect with us

Ingyenes és jól használható: Openoffice 2.3

Laptop

Ingyenes és jól használható: Openoffice 2.3

Már letölthető a Microsoft Office egyik legnagyobb riválisa.

Lassan hetedik születésnapját ünnepli a redmondi irodai alkalmazáscsomag legvitálisabb riválisa, az Openoffice (letöltés). A nyílt forráskódú, ingyenes irodai programcsomag alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutatókészítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megvalósítására, Windows és Linux alatt egyaránt. A szoftvergyűjtemény működése nagymértékben hasonlít a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló célú programcsomagokhoz, de azokkal ellentétben, az OpenOffice teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

Az OpenOffice fejlesztését a Sun Microsystems végzi több céggel és az OpenOffice önkéntes közösségével együttműködve. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány koordinálja a Sun Microsystems Magyarországgal karöltve, szintén az önkéntes közösség segítségével. Az OpenOffice technikai támogatása önkéntes, közösség alapú és nem garantált.

A 2.3-as változat több változást is hozott az Openoffice életébe. Fejlődött például a PDF-kezelés, javítottak a grafikus kezelői felületen, ami az adatbázis-kezelői részt illeti. Hasonló fejlődésen esett át a titkosítás és a digitális aláírás funkciója is a programcsomagnak, illetve a nyelvi állományok is frissítésre kerültek. A legújabb verzió letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom