Connect with us

Hirdetés

technokrata

Verbatim hordozható merevlemezek – közel az 1 TB-hoz

Laptop

Verbatim hordozható merevlemezek – közel az 1 TB-hoz

A sorozat 2,5 és 3,5 inch-es modelljei 120 és 750 gigabyte közti tárolókapacitást biztosítanak

A 2,5, illetve 3,5 inch-es kivitelben érkező külső HDD-k a Plug&Play technológiának köszönhetően csatlakoztatás után azonnal használhatók, külön telepítést nem igényelnek. Emelett a „Bounce Back Express” nevű backup alkalmazást is tartalmazzák, amely professzionális szintű biztonsági adattárolást tesz lehetővé.

2,5 inch-es HDD sorozat
A 2,5 inch-es, tenyérméretű Verbatim HDD-vel a felhasználók bármikor a kezük ügyében tudhatják, és bárhova magukkal vihetik fontos adataikat. A vékony, elegáns formatervezésű, ütésálló alumíniumburkolattal rendelkező házban érkező külső meghajtók 120, 160, és 250 gigabájtos változatban érhetők el. A robusztus borítás és az átlátszó ablak további védelmet biztosít az esetleges ütődések ellen. A 2,5-es változat dobozán egy USB 2.0-ás és két FireWire portot is elhelyeztek.

3,5 inch-es HDD sorozat 500 és 750 gigabájtos kapacitással
A 3,5 inch-es sorozat HDD-it SATA meghajtóval szerelik. A merevlemez háza ventillációs nyílással van ellátva annak érdekében, hogy megfelelő szellőzést biztosítson a meghajtónak. Külön ventillátorra nincs szükség, így a HDD csendesen működik. A ház elülső felén a ki- és bekapcsoltság állapotát jelző LED található. A minél könnyebb tárolás kedvéért, kis állványzata segítségével a doboz oldalára állítható, így az asztalon minimális helyet foglal el. A 3,5-es változat USB 2.0, vagy FireWire porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az ingyenes Support Hotline a termékkel kapcsolatban felmerülő kérdés esetén segítséget nyújt a felhasználóknak.

3,5 inch-es NAS HDD 500 gigabájtos kapacitással kisvállalkozásoknak
Az 500 gigabájtos NAS (Network Attached Storage – hálózati tároló) HDD-hez a Verbatim további eszközöket biztosít, amelyek segítségével a mozgatható tároló több számítógéppel is hálózatba köthető. A SOHO NAS meghajtó a számítógéphez USB vagy Ethernet csatlakozón keresztül csatlakozik. Ezzel a csatlakozási megoldással a NAS merevlemez alkalmassá válik arra, hogy multimédiaközpontként funkcionáljon otthoni irodák, vagy kisvállalkozások számára. Az előre telepített szoftverek (PC-hez a „Samba”, Mac-hez az „Apple Bonjour”) egyszerű és gyors hálózati telepítést és működés közben is zökkenőmentes adminisztrációt garantálnak. A NAS merevlemez alkalmas továbbá arra is, hogy központi backup szerverként, vagy – nyomtató csatlakoztatása esetén pedig – akár nyomtató szerverként működjön.

Piaci előrejelzések szerint a jövőben növekedni fog a kereslet a 2,5 és 3,5 inch-es külső HDD-k iránt: a jelenlegi évi 25 millió darabról a gyártás 60 millió/éves szintre emelkedik. Jelenleg a 3,5 inch-es tárolók piaca a nagyobb; de azzal, hogy egyre többen használnak asztali gép helyett laptopot és a felhasználóknak egyre nagyobb tárhelyre van szüksége, a 2,5 inch-es külső meghajtók piaca gyorsabban növekszik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés