Connect with us

technokrata

Verbatim hordozható merevlemezek – közel az 1 TB-hoz

Laptop

Verbatim hordozható merevlemezek – közel az 1 TB-hoz

A sorozat 2,5 és 3,5 inch-es modelljei 120 és 750 gigabyte közti tárolókapacitást biztosítanak

A 2,5, illetve 3,5 inch-es kivitelben érkező külső HDD-k a Plug&Play technológiának köszönhetően csatlakoztatás után azonnal használhatók, külön telepítést nem igényelnek. Emelett a „Bounce Back Express” nevű backup alkalmazást is tartalmazzák, amely professzionális szintű biztonsági adattárolást tesz lehetővé.

2,5 inch-es HDD sorozat
A 2,5 inch-es, tenyérméretű Verbatim HDD-vel a felhasználók bármikor a kezük ügyében tudhatják, és bárhova magukkal vihetik fontos adataikat. A vékony, elegáns formatervezésű, ütésálló alumíniumburkolattal rendelkező házban érkező külső meghajtók 120, 160, és 250 gigabájtos változatban érhetők el. A robusztus borítás és az átlátszó ablak további védelmet biztosít az esetleges ütődések ellen. A 2,5-es változat dobozán egy USB 2.0-ás és két FireWire portot is elhelyeztek.

3,5 inch-es HDD sorozat 500 és 750 gigabájtos kapacitással
A 3,5 inch-es sorozat HDD-it SATA meghajtóval szerelik. A merevlemez háza ventillációs nyílással van ellátva annak érdekében, hogy megfelelő szellőzést biztosítson a meghajtónak. Külön ventillátorra nincs szükség, így a HDD csendesen működik. A ház elülső felén a ki- és bekapcsoltság állapotát jelző LED található. A minél könnyebb tárolás kedvéért, kis állványzata segítségével a doboz oldalára állítható, így az asztalon minimális helyet foglal el. A 3,5-es változat USB 2.0, vagy FireWire porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez. Az ingyenes Support Hotline a termékkel kapcsolatban felmerülő kérdés esetén segítséget nyújt a felhasználóknak.

3,5 inch-es NAS HDD 500 gigabájtos kapacitással kisvállalkozásoknak
Az 500 gigabájtos NAS (Network Attached Storage – hálózati tároló) HDD-hez a Verbatim további eszközöket biztosít, amelyek segítségével a mozgatható tároló több számítógéppel is hálózatba köthető. A SOHO NAS meghajtó a számítógéphez USB vagy Ethernet csatlakozón keresztül csatlakozik. Ezzel a csatlakozási megoldással a NAS merevlemez alkalmassá válik arra, hogy multimédiaközpontként funkcionáljon otthoni irodák, vagy kisvállalkozások számára. Az előre telepített szoftverek (PC-hez a „Samba”, Mac-hez az „Apple Bonjour”) egyszerű és gyors hálózati telepítést és működés közben is zökkenőmentes adminisztrációt garantálnak. A NAS merevlemez alkalmas továbbá arra is, hogy központi backup szerverként, vagy – nyomtató csatlakoztatása esetén pedig – akár nyomtató szerverként működjön.

Piaci előrejelzések szerint a jövőben növekedni fog a kereslet a 2,5 és 3,5 inch-es külső HDD-k iránt: a jelenlegi évi 25 millió darabról a gyártás 60 millió/éves szintre emelkedik. Jelenleg a 3,5 inch-es tárolók piaca a nagyobb; de azzal, hogy egyre többen használnak asztali gép helyett laptopot és a felhasználóknak egyre nagyobb tárhelyre van szüksége, a 2,5 inch-es külső meghajtók piaca gyorsabban növekszik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom