Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupergyors USB

Laptop

Szupergyors USB

5 gigabit/másodperc – de mikorra? Cikkünkből kiderül.

Az Intel és további iparági vezetők megalakították az USB 3.0 Promoter Groupot, hogy létrehozhassák a szupergyors USB csatlakozást, amely 5 Gbps sebességet is biztosíthat – ez tízszerese a mai csatlakozási képességeknek. A technológia, amelyet a HP, NEC Corporation, NXP Semiconductors és a Texas Instruments Incorporated vállalatokkal együtt dolgoztak ki, elsősorban a gyors szinkronizációt lehetővé tévő alkalmazásokat (sync-and-go) célozza meg a személyi számítógép, a felhasználói és a mobil szegmensekben, mivel ez egyre fontosabbá válik, amint a digitális média egyre jobban terjed, és a fájlok mérete elérheti akár a 25 gigabájtot is.

Az USB (Universal Serial Bus) 3.0 egy olyan kompatibilitási szabványt jelent majd, amely ugyanolyan egyszerűen használható a plug-and-play megoldás által, mint a korábbi USB technológiák. Az 5 Gbps sávszélesség megcélzásával a technológia a vezetékes USB architektúrájához hasonlít majd. Ezenkívül az USB 3.0 specifikációt alacsony energiafelhasználásra és nagyobb hatékonyságra optimalizálták.

Az Intel azért alakította meg az USB 3.0 Promoter Group-ot, hogy az USB Implementers Forum (USB-IF) az USB 3.0 specifikáció szakmai szövetségeként működhessen. A kiegészített USB 3.0 specifikáció 2008 első félévében várható. Az USB 3.0 először különálló eszköz formájában jelenik majd meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés