Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes irodai programcsomag az IBM-től

Laptop

Ingyenes irodai programcsomag az IBM-től

Szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentáció-tervező – ingyen.

A Kék Óriás mindenki – mind a magán-, üzleti-, közszolgálati-, oktatási felhasználók – számára ingyenesen elérhetővé tette legújabb fejlesztésű Lotus Symphony elnevezésű, vállalati igényeknek is megfelelő szoftvercsomagját, amely egyaránt tartalmaz szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentáció-tervezőt.

A szövegszerkesztőből közvetlenül PDF dokumentum is létrehozható. A Symphony mind Linux, mind Windows operációs rendszeren fut. Kezeli a Microsoft Office és az egyre nagyobb jelentősséggel bíró, nyílt szabványon alapuló Open Document Format fájlformátumokat, így gördülékennyé teszi az együttműködést és az információk cseréjét. Az ODF alkalmazása megszabadítja a felhasználókat attól a gondtól, hogy a jövőben szükségtelenül fizessenek licenszdíjakat, vagy jogdíjakat csak azért, mert olyan szoftverre lenne szükségük, amely addigra már elavult és kevesek által használt fájlformátumokat is képes kezelni.

Rehus Péter, az IBM Magyarország szoftver üzletágának igazgatója elmondta, hogy a Symphony csomag egyik, vállalati környezetben kiemelkedően fontos tulajdonsága, hogy a szabványos ki- és bemeneti formátumoknak köszönhetően könnyen integrálható saját egyedi alkalmazásokkal, vagy vállalatirányítási rendszerekkel. A felhasználókat nem lehet a végtelenségig kalitkába zárni a piaci verseny fokozott hatékonyságot, magas szintű együttműködést és innovációs teljesítményt követel meg, amelyhez szabványos, könnyen testre szabható, rugalmas szoftverekre van szükség – fogalmazott Rehus Péter.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés