Connect with us

Hirdetés

technokrata

Thinkpad T61 – notebook 64 bit erejével

Laptop

Thinkpad T61 – notebook 64 bit erejével

Kipróbáltuk a Lenovo ötletes megoldásokat tartalmazó hordozható számítógépét.

A fekete elegancia – nem szakított a kinézettel az IBM bábáskodása alatt létrejött Thinkpadek sorozata azután sem, hogy a kínai Lenovo birtokába jutott a márkanév. Sokan azonban attól tartottak, hogy habár a külső változatlan marad, a belbecs tekintetében a távol-keleti gazda az olcsóság érdekében a belsőn fog spórolni. Ennek jártunk utána, amikor a Thinkpadek egyik legújabb darabját, a T61-est (ND114HL típus) vizsgáltuk közelebbről.

Maga a készülék egy gyakorlatilag jellegtelen, elektronikai tucattermékekre jellemző barna kartondobozban érkezett hozzánk – a más márkáknál megszokott csillogó-villogó csomagolást hiába is keresnénk a Lenovo nevét viselő pakknál. A belső tekintetében is minimalista elveket követ: a notebookot a két szélén körbeölelő hungarocellen kívül egy kisebb dobozt találunk a csomagban. Ez utóbbiban a készülék tápegysége, a külön csomagolt akkumulátora, a tápkábele, a kézikönyvek (köztük magyar nyelvű tájékoztató is!), két csavar, illetve két piros (a billentyűzeten használttól elütő formájú) Trackpoint sapka található.

Mit rejt a belső? Egy kétmagos CoreTM2 Duo processzort (T7500, 2,2 GHz-es órajel, 4 MB L2 cache), 2 GB-nyi operatív tárat, 100 GB-os winchestert, DVD-RW drive-ot, 802.11a/g/n vezetékmentes hálózati szabványt támogató modult, illetve az Nvidia mérnökeinek keze munkáját dicsérő Quadro NVS 140M videokártyát.

A gyors áttekintés után lássuk a részleteket!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés