Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes képkereső és -szerkesztő szoftver a Google-től

Laptop

Ingyenes képkereső és -szerkesztő szoftver a Google-től

Letölthető a Picasa legújabb változata.

A számítógépek merevlemezeinek átlagkapacitása az elmúlt pár évben egy-két nagyságrendet növekedett, és ezt a tempót a digitális képek mérete nem igazán követte. Habár részletgazdagságuk a nagyfelbontású digitális fényképezőgépek megjelenésével szintén nőtt, ez nem jelenti azt, hogy ma ugyanannyi átlagos felbontású kép férne fel egy átlagos kapacitással bíró winchesterre. A helyzet ebből a szempontból tovább romlott: fényképekkel, digitális képekkel szinte lehetetlen „betelíteni” a merevlemezt.

A káoszt azonban meg lehet szüntetni, például egy jó képmenedzser szoftverrel. A Google e téren eddig nem nagyon jeleskedett, de nemrég bemutatta új alkalmazását (letöltés), mely a még 2004-ben felvásárolt Picasa termékére épül. A program nagy előnye, hogy nem szükséges rendezett struktúrát kialakítani használatához, az képes a merevlemezen levő összes digitális képet megkeresni – legyen akár egy könyvtárban vagy egy e-mail csatolmányában. A megtalált file-okat aztán egy „kosárba” rendezi, dátum szerinti sorrenddel, amiből a szoftver könnyen és gyorsan képes a felhasználó által támasztott követelményeknek megfelelő képeket kiválasztani.

Eredetileg majdnem 30 dollárba került az alkalmazás, de amióta a Google bekebelezte a fejlesztőcéget, ingyenesen letölthető a termék. Képrendszerező alkalmazáshoz képest meglepően széleskörű tudása van: eszközökkel rendelkezik a színek eredetiségének visszaállításában vagy a vörösszem hatás kiiktatásában. Képes a többször módosított kép egyes változatait külön-külön megjeleníteni, anélkül, hogy egyiket is el kellene mentenie a felhasználónak.

A legújabb, 2.7 Build 37.29-es változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés