Connect with us

Nagyobb 3D-s teljesítmény, kompromisszummal

Laptop

Nagyobb 3D-s teljesítmény, kompromisszummal

A nyíltforrású közösség segítségét kéri az AMD.

A múlt hét végén jelentette be a processzorfejlesztő vállalat, hogy a tavaly felvásárolt Ati drivereinek linuxos változatát immár nem csak saját erőforrásait felhasználva fogja fejleszteni. Ez azt jelenti, hogy az ebben a hónapban kiadni tervezett 7.9-es Catalyst meghajtóprogram nem „csak úgy”, önmagában jelenik meg, hanem egyben egy új korszak kezdete lesz. Olyan kezdeményezésbe vág ugyanis az AMD, melynek révén a nyíltforrású közösség komoly támogatást kap ahhoz, hogy két- és háromdimenziós drivereket készíthessen az új Radeon chipsetekhez. Gyakorlatilag bárki számára elérhetők lesznek az ehhez szükséges dokumentumok, aki elég képzett ahhoz, hogy kvázi az alapoktól kezdve új drivert hozzon létre.

Persze mindezt nem jár azzal, hogy azonnal minden dokumentáció megnyílik az internetezők számára. A tervek szerint először a kétdimenziós driverekhez szükséges leírások válnak elérhetővé, majd – nem tudni, mennyivel – később a 3D-s specifikációk. A dolog ennek ellenére kecsegtető, hiszen a linuxos közösség mindig is jobban mozdítható volt saját programozási feladatok bevállalására, szemben a gyakorlatlanabb Windows-os felhasználókkal. A közös munka eredményeként pedig olyan meghajtószoftver(ek) jöhet(nek) létre, amely(ek) optimalizáltabb(ak), mint amit az AMD egymaga készíteni tudna.

Visszatérve kicsit a közelgő, 7.9-es Catalysthez: a nemsokára debütáló driver immár Linux alatt is támogatni fogja az Ati Radeon HD 2000-es sorozat legújabb GPU-it. Emellett komoly teljesítménybeli fejlődést is hoz, állítják a fejlesztők: akár 90 százalékkal is gyorsabbá válhatnak az olyan játékok, mint a Doom 3 vagy a Quake 4. Amint a szoftver letölthetővé válik, elérhetővé fogjuk tenni gyors Download adatbázisunkban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom