Connect with us

Hirdetés

technokrata

High-end négymagos processzorok az Inteltől

Laptop

High-end négymagos processzorok az Inteltől

Akár kétszer akkora teljesítményt és több mint háromszoros teljesítmény/watt értéket nyújtanak.

Az Intel felfedte kimondottan többprocesszoros szerverekhez fejlesztett négymagos processzorait, melyeken fokozott teljesítményt, megbízhatóságot valamint skálázhatóságot igénylő alkalmazások futtathatóak. Az ilyen alkalmazások jellemzően virtualizált környezetben futnak, és szerverkonszolidációhoz, adatbáziskezeléshez, vállalati erőforrás tervezéshez, valamint üzleti intelligencia műveletekhez használják őket.

Az új négymagos Xeon 7300 sorozat hat processzora a vállalat előző generációs, kétmagos termékeihez képest akár kétszer akkora teljesítményt és több mint háromszoros teljesítmény/watt értéket nyújtanak. Az új sorozattal befejeződik a vállalat – kevesebb mint 15 hónapig tartó – gyors átállása a Core mikroarchitektúrára. Az energiatakarékos 7300-as sorozat tagjainak órajele 2,93 GHz-ig terjed 130 wattos fogyasztás mellett, de megtalálható köztük több 80 wattos processzor, illetve egy 50 wattos verzió négyfoglalatos pengeszerverek és nagysűrűségű állványos vagy szekrénybe szerelt szerverek számára, amely 1,86 GHz-en működik. Az Intel 7300-as lapkakészlet Adatforgalom Optimalizációval (Data Traffic Optimizations) kiegyensúlyozott platformot nyújt számos olyan új technológiával, amelyek gyorsítják az adatáramlást a processzorok, a memória és az I/O egységek között.

A magok számának megduplázódása mellett a 7300-as sorozat és az Intel 7300-as lapkakészlet akár négyszeres memóriakapacitást kínál az előző többprocesszoros platformokhoz képest. A felhasználók egyesíthetik az Intel Core mikroarchitektúra alapú szerver erőforrásaikat egy dinamikus virtuális szerver infrastruktúrában, függetlenül attól, hogy egy-, két- vagy többprocesszoros megoldásokról van szó. Így megvalósulhat a valósidejű virtuális gép migráció (live virtual machine migration), és fejlődhetnek az olyan szolgáltatások, mint a hiba esetén történő átterhelés, a terhelés kiegyensúlyozás, kárhelyreállítás, szerverkarbantartás. A korábban bejelentett Intel VT FlexMigration segíti majd az Intel következő generációs 45 nanométeres Core mikroarchitektúra alapú platformjainak zökkenőmentes csatlakoztatását.

A négymagos Intel Xeon Processor 7300 sorozat alapjain nyugvó szerverek a korábbi generációhoz képest 167 százalékos teljesítménynövekedést jelentő kiváló virtualizációs képességgel bírnak. Ez az eredmény a Virtual Iron 4.0 szoftvernél a vConsolidate benchmark futtatásával érték el.

Az 50 wattos, magonként 12,5 wattos processzor párhuzamos megjelenése elő fogja segíteni az energiahatékony és ultrasűrű gépek, mint például a négyfoglalatos penge- és sűrű állványba szerelt szerverek terjedését. Az Intel emellett nagyobb memória támogatásával és akár 32 utas skálázhatósággal segíti az üzleti hatékonyságot.

A mai naptól kezdődően várhatóan több mint 50 gyártó jelenti be a Xeon 7300 processzorsorozaton alapuló szervereit, köztük a Dell, Egenera, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, IBM, Inspur, Lenovo, NEC, Sun, Supermicro, Unisys és a Verari. Az ezen a processzorokon alapuló komplett platformokat kereső viszonteladók számára az Intel az Intel S7000FC4UR szerver platformot kínálja. Több szoftvervállalat is támogatja a Xeon 7300 alapú platformokat, melyek előnyei például a virtualizációt és a skálázhatóságot kihasználó innovatív megoldások. Közéjük tartozik például a BEA, Microsoft, Oracle, SAP és a VMware, illetve a Solaris Operating System és rajta futó alkalmazások ezrei.

Az új processzorok árai 1000 darab esetén 865-2301 dollárig terjednek majd a sebességtől és funkcióktól függően.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés