Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövő héten jön vadonatúj AMD processzor

Laptop

Jövő héten jön vadonatúj AMD processzor

Megadja a módját a bemutatkozásnak a vállalat.

Az első, Barcelona kódnevű natív négymagos Opteron processzorok augusztusban vagy szeptemberben mutatkoznak be – azonban egyelőre csak mérsékelt, 2 GHz-es órajelen üzemelhetnek, írtuk még másfél hónapja. Nos, most már biztosnak látszik a szeptemberi időpont: a jövő hétre „lőtte be” a hivatalos bemutatkozás időpontját a chipfejlesztő vállalat. Nem is nagyon aprózza el a piacra lépést: a világ hét különböző pontján tartja bemutatóját az AMD.

Talán nem lep meg senkit, ha eláruljuk, hogy a „nyugati világban” San Francisco mellett Barcelona ad helyet az új lapka piacra lépésének. Emellett a kínai Pekingben, az indiai szilícium völgynek számító Bangalore-ban, a dél-koreai Szöulban, a tajvani Tajpejben és Japán fővárosában, Tokióban tartanak még nagyszabású bemutatkozó eseményeket. Várhatóan a jövő hét elején, hétfő-kedd magasságában kerül sor minderre.

A Barcelona magos Opteronok megjelenése kritikus időszakban éri az AMD-t. Az Intel az „összetapasztott” négymagos processzoraival – vagyis két darab kétmagos CPU egy tokozásba integrálásával – ugyanis már egy éve piacon van ilyen jellegű termékeivel; az Advanced Micro Devices-nek nem elég, hogy nagy teljesítményt nyújtanak az új chipek, az elpártolóban levő vásárlókat is meg kell győznie arról, hogy érdemesebb inkább az ő szilíciumlapkáit vásárolni. Az Intel ugyanis az év első felében egyre gyorsabban szerezte vissza a korábban elvesztett piaci részesedését, természetesen az AMD kárára. Ezt csak úgy tudta megállítani az utóbbi, hogy drasztikusan lefaragta processzorainak árát, ami viszont a cég profitszintjére volt drámai hatással: az év első felében több százmilliós veszteséget termelt a vállalat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés