Connect with us

technokrata

Miért rontja a zenelejátszás a Windows teljesítményét?

Laptop

Miért rontja a zenelejátszás a Windows teljesítményét?

A Microsoft hivatalos beismerése.

Mark Russinovich, a férfi, aki anno elsőként fedezte fel a Sony rootkit húzását, és akit nemrég felvettek a Microsofthoz, hogy az operációs rendszeren dolgozó csapatban dolgozzon, a minap egy új blogbejegyzéssel borzolta a Windows-hívőket. Kiderült ugyanis, hogy az a feltételezés, miszerint a Windows Vista felhasználói lassulást tapasztalnak a hálózati adatátvitelben, miközben multimédiás állományokat játszanak le – igaz.

Russinovich szerint ennek koncepcióbeli oka van. A Vista ugyanis tartalmaz egy új szolgáltatást: a Multimedia Class Scheduler (MCS) képes felismerni, amikor zenei vagy videoállomány kerül elindításra. Amennyiben ez az esemény bekövetkezik, akkor automatikusan visszafogja a hálózati teljesítményt, hogy megakadályozza a lejátszás akadozását. Ez csak a gigabites másodpercenkénti tempóra is képes Ethernet kapcsolatot használók esetén jelentkezik, a 10/100 Mbps-os hálózati standarddal „élők” előtt nem bukkant fel a jelenség. Szerencsére, csak a LAN-on keresztüli file-műveletek lassulnak be, az internetes adatátvitelre nincsen hatással. Az előbbiek azonban akár 15 százalékkal is lassabbá válhatnak, amennyiben mind a küldő, mind a fogadó oldaláról gigabites Ethernet vezérlő kezeli az adatokat, írta Russinovich.

Nem marad azonban hosszabb távon fenn ez a helyzet: a programozó szerint a Microsoft továbbfejleszti a szolgáltatást. Arra azonban nem derült fény, hogy mikor. Azt viszont érdemes tudni, hogy az MCS-t azért hozta létre Redmond, mert korábban egy kísérlet kiderítette: az egymagos CPU-k és a 100 Mbps-os hálózatok ez utóbbin keresztüli maximális tempójú adatátvitel esetén képtelenek olyan szinten együttműködni, hogy a médialejátszás emellett zavartalanul futhasson. Azóta azonban jelentős változások történtek hardverfronton, itt van tehát az ideje annak, hogy felülvizsgálják az ütemező beállításait.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd