Connect with us

technokrata

Gyorsabb, de keveset fogyasztó Intel processzorok

Laptop

Gyorsabb, de keveset fogyasztó Intel processzorok

Nagyobb órajel, FSB, kisebb csíkszélesség és változatlan fogyasztás.

Ugyan csak alig pár hete bocsátotta útjára az asztali számítógépekbe szánt Core 2 Duo-k újrafazonírozott változatát az Intel, nemsokára a 45 nanométeres gyártási eljárással készülő Penryn is megjelenik. Ez utóbbi generációhoz természetesen új mobil változat is készül – a Digitimes értesülései szerint valamikor 2008 első negyedévében jelenhet meg az első öt modelltípus. A következő év második negyedében pedig további hat változat debütál, amelyek már a Montevina platformhoz illeszkednek. Az Intel ugyanis generációs ugrásra készül Centrino mobilplatformjánál is.

Természetesen hivatalosan nem erősítette meg a chipfejlesztő vállalat a távol-keleti értesüléseket, így egyelőre teljes mértékben nem lehet igazat adni ezeknek a híreszteléseknek. Ha azonban nem állítanak valótlant, akkor az első példányok 1066 MHz-es frontoldali buszsebességgel, 2,13-3,06 GHz közötti frekvenciákkal kerülnek majd forgalomba. A nagy tempó mellett továbbra is alacsonyan tartja a vállalat a fogyasztást: a mobil Penrynek 25 és 35 watt közötti TDP értékekkel bírnak majd.

3 illetve 6 MB-nyi másodszintű gyorsítótár kerül a tokozásba, ám az erre szitázandó jelölés még nem ismert – vagyis a pontos modellszámokra valószínűleg a jövő év elejéig várni kell.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek