Connect with us

technokrata

Gyorsabb, de keveset fogyasztó Intel processzorok

Laptop

Gyorsabb, de keveset fogyasztó Intel processzorok

Nagyobb órajel, FSB, kisebb csíkszélesség és változatlan fogyasztás.

Ugyan csak alig pár hete bocsátotta útjára az asztali számítógépekbe szánt Core 2 Duo-k újrafazonírozott változatát az Intel, nemsokára a 45 nanométeres gyártási eljárással készülő Penryn is megjelenik. Ez utóbbi generációhoz természetesen új mobil változat is készül – a Digitimes értesülései szerint valamikor 2008 első negyedévében jelenhet meg az első öt modelltípus. A következő év második negyedében pedig további hat változat debütál, amelyek már a Montevina platformhoz illeszkednek. Az Intel ugyanis generációs ugrásra készül Centrino mobilplatformjánál is.

Természetesen hivatalosan nem erősítette meg a chipfejlesztő vállalat a távol-keleti értesüléseket, így egyelőre teljes mértékben nem lehet igazat adni ezeknek a híreszteléseknek. Ha azonban nem állítanak valótlant, akkor az első példányok 1066 MHz-es frontoldali buszsebességgel, 2,13-3,06 GHz közötti frekvenciákkal kerülnek majd forgalomba. A nagy tempó mellett továbbra is alacsonyan tartja a vállalat a fogyasztást: a mobil Penrynek 25 és 35 watt közötti TDP értékekkel bírnak majd.

3 illetve 6 MB-nyi másodszintű gyorsítótár kerül a tokozásba, ám az erre szitázandó jelölés még nem ismert – vagyis a pontos modellszámokra valószínűleg a jövő év elejéig várni kell.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd