Connect with us

technokrata

Újabb winchester rekorder született

Laptop

Újabb winchester rekorder született

Ismét nőtt a maximum kapacitás.

Tegnap jelentette be a Toshiba, hogy kilenc új, 2,5 colos méretű, vagyis noteszgépekbe szánt winchestert mutat be. Ezek a gyártó legújabb fejlesztésű technikáit alkalmazva tolják kijjebb a korlátokat – például az MK3252GSX típus új kapacitásrekordot állított be. A mobil merevlemezeknél eddig ugyanis nem volt elérhető 320 GB-nyi tárterület – főleg nem úgy, hogy ehhez percenként 7200 fordulatra képes hardver társul. Az asztali meghajtóknál szokott tempó miatt így nem csak sok adatot tud tárolni az eszköz, de gyors is.

Hogyan tudta elérni a Toshiba a nagyobb kapacitást? Nos, természetesen a lemezekre írt információ sűrűségének növelésével. Ezt az író-olvasó fej és a mágneses réteg továbbfejlesztése tette lehetővé, közölték a vállalat mérnökei, akik arról is beszámoltak, hogy egyes típusoknál már 16 MB-nyi puffer áll az adatok ideiglenes tárolásának szolgálatára. Ezeknek a módosításoknak köszönhetően a belső adathozzáférés sebessége közel 50 százalékkal nőtt meg, a véletlenszerű hozzáférés ideje pedig 8 százalékkal csökkent.

Annak érdekében, hogy a felhasználó minél nagyobb biztonságban tudhassa adatait, az új modelleket ellátták az úgynevezett Free Fall Sensor funkcióval. Ezek olyan érzékelők a merevlemez tokozásában, amelyek képesek észlelni, ha az eszköz hirtelen nagy gyorsulást tapasztal – vagyis azt, ha a köré szerelt notebook például leesik az asztalról. Mielőtt a fej nagy rombolást okozna az adattároló felületen, a beépített automatika gyorsan leparkolja, így a becsapódás idejére már sokkal nagyobb biztonságban vannak az adatok; még akkor is, ha éppen heves használat közben történt meg a baleset.

Egyelőre még csak mintapéldány szintjén létezik a winchester, a tömegtermelés november körül fog beindulni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd