Connect with us

technokrata

Pehelysúlyú, mégis sokat tud – ASUS U3

Laptop

Pehelysúlyú, mégis sokat tud – ASUS U3

Könnyen hordozható, mindent tudó notebookot mutatott be a távol-keleti vállalat.

A notebook egyszerű és letisztult vonalakkal bír – a rozsdamentes kontúrok a szerkezet stabilitását és erejét hangsúlyozzák. Az U3 mobilitását szolgáló kialakítás egyben megóvja az egyes alkatrészeket, a 4H keménységű magnézium-alumínium ötvözetű LCD-borítás pedig megnövelt a védelmet biztosít a képernyőnek. Aranymetszést követő, 13,3”-os képernyője a 12”-os notebookok mobilitását és a 14”-os képernyők adta vizuális élményt kínálja. A glare típusú kijelző a Splendid Színnövelő Technológiával élénk színeket és éles kontúrokat jelenít meg.

A webkamera az LCD-panel kávába van beépítve. A beépített mikrofonnal együtt használva vezeték nélküli videokonferenciát bonyolíthatunk le bárhol. A 802.11 a/b/g/n szabványú beépített WLAN és a Bluetooth 2.0 megnövelt adatátvitele lehetővé teszi az U3 vezeték nélküli csatlakoztathatóságát, és nagy sebességű internethozzáférést, valamint adatátvitelt biztosít.

Az U3 felhasználók a következő három lehetőség közül választhatnak: turbo memória, 3G kapcsolat vagy GPS. A turbo memória felgyorsítja a notebook bootolását, és hatékonyabb működést biztosít. A beépített 3G modul segítségével nagy sebességgel csatlakozhatunk a webre mobil hálózaton keresztül. A GPS pedig pontos és egyszerű navigációt kínál. Persze mindez nem ér semmit, ha a készülék hamar lemerül. A megnövelt akkumulátor-élettartam folyamatos mobilitást kínál. Az ASUS Power4 Gear eXtreme energiamenedzsment 20-25%-kal növeli az akkumulátor élettartalmát – Power Saving funkcióval rendelkezik, így választhatunk a belső grafikus lapka optimális áramfogyasztása és a külső grafikus chip megnövelt teljesítménye között. Megfelelően használva a Power Saving funkcióval akár 50%-kal növelhetjük az akkumulátor élettartamát.

Az adatvédelmet a beépített biometrikus ujjlenyomat-olvasó garantálja, mely nagy pontossággal olvassa le az élő bőr mintáit, így elkerülhetők a szokásos bőrfelszíni sérülésekből következő olvasási hibák. A beépített TPM chip hardveres védelmet nyújt a jelszavak feltörése és a hackerek támadásai ellen.

Specifikáció
– Intel Centrino Duo Processzor Technológia
. Intel Core 2 Duo Processzor T7500/ T7300/ T7100/ T5450/ T5250/ CM540
. Mobil Intel GM965 Chipset, ICH8M
. Intel 4965 a/b/g/n, 3945 a/b/g hálózati kapcsolat (választható)
– Windows Vista
– Nvidia GeForce G8400M G, 128 MB VRAM
– Turbo Cach 384M 1GB rendszermemóriával (választható); 896M 2GB rendszermemóriával
– 1,3 megapixel webkamera (választható)
– RAM DDR2 667MHz, max. 2560 MB (1 bővítőhely); Intel Turbo Memory támogatás
– SATA HDD max. 160 GB, opcionális Turbo Memory/ GPS / 3G / Bluetooth
– Külső USB ODD (kombó, Super Multi)
– 1x HDMI, 1x e-SATA, külső GPS RF, VGA port/Mini D-sub, 3x USB 2.0 port, Audio jack, LAN RJ-45, Phone RJ-11 jack, 1394 Type jack, TV kimenet (S-video)

Fizikai paraméterek
Méret: 31,85 x 24,3 x 2,22–3,22 cm
Tömeg: 1,75 kg (3 cellás akkumulátorral)Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek