Connect with us

technokrata

2008 legfontosabb eseményéről kizárták a Vistát

Laptop

2008 legfontosabb eseményéről kizárták a Vistát

Újabb Microsoft kudarc.

Gianfranco Lanci, az Acer elnöke nemrég nyilatkozta, hogy: „Az egész ipar csalódott a Windows Vistában. Nem igazán hiszem, hogy valaki kifejezetten a Vista kedvéért vásárolna PC-t.” Ez a két megállapítás a viszonylag jó Vista eladási adatok ellenére is szigorú és kíméletlen kritika az új, microsoftos operációs rendszerről. A vállalat tüntetőleg útjára is indított egy reklámkampány a távol-keleten: nemrég Szingapúrban jelentetett meg egy olyan hirdetést, amely 15,4 colos, Aspire 5710Z típusú modelljét linuxszal népszerűsíti.

A minap aztán újabb csapás érte az új operációs rendszer kialakulófélben levő nimbuszát. A jövőre minden eddiginél nagyobb szabású, látványosabb pekingi Olimpia szervezői jelentették be, hogy nem kíváncsiak a Vistára. Pontosabban a Lenovo, a sportesemény egyik legfőbb támogatója közölte, hogy a játékokra elkészülő számítógépes rendszernél továbbra is ragaszkodnak a Windows XP-hez. Egyetlen hely lehet, ahol az addigra már másfél éves szoftver képviseltetheti magát; a pletykák szerint az atléták számára rendelkezésre álló internetes számítógépek némelyikén nem kizárt, hogy az új redmondi OS fog futni.

Jang Juancsing, a Lenovo vezetője a következőképp indokolta a döntést: „Az Olimpiai Játékok felnőtt, stabil technológiát igényelnek; nem lehet a rendezvény az új fejlesztések kísérleti terepe.” A kínai szakember egyébként biztosra vette nyilatkozatában, hogy a Vista felhasználók közül sokan nagyon hasonlóan éreznek desktop számítógépük kapcsán is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek