Connect with us

technokrata

2008 legfontosabb eseményéről kizárták a Vistát

Laptop

2008 legfontosabb eseményéről kizárták a Vistát

Újabb Microsoft kudarc.

Gianfranco Lanci, az Acer elnöke nemrég nyilatkozta, hogy: „Az egész ipar csalódott a Windows Vistában. Nem igazán hiszem, hogy valaki kifejezetten a Vista kedvéért vásárolna PC-t.” Ez a két megállapítás a viszonylag jó Vista eladási adatok ellenére is szigorú és kíméletlen kritika az új, microsoftos operációs rendszerről. A vállalat tüntetőleg útjára is indított egy reklámkampány a távol-keleten: nemrég Szingapúrban jelentetett meg egy olyan hirdetést, amely 15,4 colos, Aspire 5710Z típusú modelljét linuxszal népszerűsíti.

A minap aztán újabb csapás érte az új operációs rendszer kialakulófélben levő nimbuszát. A jövőre minden eddiginél nagyobb szabású, látványosabb pekingi Olimpia szervezői jelentették be, hogy nem kíváncsiak a Vistára. Pontosabban a Lenovo, a sportesemény egyik legfőbb támogatója közölte, hogy a játékokra elkészülő számítógépes rendszernél továbbra is ragaszkodnak a Windows XP-hez. Egyetlen hely lehet, ahol az addigra már másfél éves szoftver képviseltetheti magát; a pletykák szerint az atléták számára rendelkezésre álló internetes számítógépek némelyikén nem kizárt, hogy az új redmondi OS fog futni.

Jang Juancsing, a Lenovo vezetője a következőképp indokolta a döntést: „Az Olimpiai Játékok felnőtt, stabil technológiát igényelnek; nem lehet a rendezvény az új fejlesztések kísérleti terepe.” A kínai szakember egyébként biztosra vette nyilatkozatában, hogy a Vista felhasználók közül sokan nagyon hasonlóan éreznek desktop számítógépük kapcsán is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd