Connect with us

technokrata

Egy hónapig folyamatosan működő laptop

Laptop

Egy hónapig folyamatosan működő laptop

Ezt ígéri az a vörös színűre festett prototípus, amit a Samsung mutatott be nemrég.

Az Aving.net ott járhatott azon a szöuli bemutatón, amin egy viszonylag ormótlan kinézetű hordozható számítógépet tett közszemlére a Samsung. A piros színben pompázó hordozható számítógép speciális kialakítása miatt lett – finoman fogalmazva – szokatlan külsejű: a távol-keleti gyártó üzemanyagcellás energiaforrással szerelte fel. A Samsung állítása szerint a Q35, úgynevezett ultraportable kategóriába eső noteszgépet látta el ezzel a megoldással, aminek köszönhetően – állítólag – akár egy hónapig is használható marad a készülék. Utántöltés nélkül.

Miben más a Samsung által alkalmazott üzemanyagcella a konkurens fejlesztésekhez képest? Nos, 650 Wh/L-es kapacitása nagyjából négyszeres energiasűrűséget jelent a riválisokhoz viszonyítva, ami nem lebecsülendő teljesítmény. Emellett az üzemanyagpumpás megoldások egyik nagy rákfenéjén, a hangos működésen is sikerült javítani: a távol-keleti vállalat arról számolt be, hogy új energiaforrásának használatával immár semmivel sem hangosabb egy noteszgép, mint a hagyományos, lítium-ionos akkumulátorral bíró példányok.

Tény, hogy szokatlanul néz ki, de a Samsung már ezen is dolgozik: egy olyan változatot is ki fog fejleszteni, amely a képen látható példánynak a mini verziója lesz. Ez nagyjából egy kávéscsészényi üzemanyagot használ fel, ám még így is több mint 15 órán keresztül tud működtetni egy alacsony energiaigényű notebookot. Ezzel párhuzamosan a biztonság kérdését is megnyugtatóan rendezni fogják, fogadkoztak a vállalatnál, és azt is megígérték, hogy kereskedelmi forgalomban még idén, az év végéig megjelenik a termék.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek