Connect with us

technokrata

Egy hónapig folyamatosan működő laptop

Laptop

Egy hónapig folyamatosan működő laptop

Ezt ígéri az a vörös színűre festett prototípus, amit a Samsung mutatott be nemrég.

Az Aving.net ott járhatott azon a szöuli bemutatón, amin egy viszonylag ormótlan kinézetű hordozható számítógépet tett közszemlére a Samsung. A piros színben pompázó hordozható számítógép speciális kialakítása miatt lett – finoman fogalmazva – szokatlan külsejű: a távol-keleti gyártó üzemanyagcellás energiaforrással szerelte fel. A Samsung állítása szerint a Q35, úgynevezett ultraportable kategóriába eső noteszgépet látta el ezzel a megoldással, aminek köszönhetően – állítólag – akár egy hónapig is használható marad a készülék. Utántöltés nélkül.

Miben más a Samsung által alkalmazott üzemanyagcella a konkurens fejlesztésekhez képest? Nos, 650 Wh/L-es kapacitása nagyjából négyszeres energiasűrűséget jelent a riválisokhoz viszonyítva, ami nem lebecsülendő teljesítmény. Emellett az üzemanyagpumpás megoldások egyik nagy rákfenéjén, a hangos működésen is sikerült javítani: a távol-keleti vállalat arról számolt be, hogy új energiaforrásának használatával immár semmivel sem hangosabb egy noteszgép, mint a hagyományos, lítium-ionos akkumulátorral bíró példányok.

Tény, hogy szokatlanul néz ki, de a Samsung már ezen is dolgozik: egy olyan változatot is ki fog fejleszteni, amely a képen látható példánynak a mini verziója lesz. Ez nagyjából egy kávéscsészényi üzemanyagot használ fel, ám még így is több mint 15 órán keresztül tud működtetni egy alacsony energiaigényű notebookot. Ezzel párhuzamosan a biztonság kérdését is megnyugtatóan rendezni fogják, fogadkoztak a vállalatnál, és azt is megígérték, hogy kereskedelmi forgalomban még idén, az év végéig megjelenik a termék.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd