Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy hónapig folyamatosan működő laptop

Laptop

Egy hónapig folyamatosan működő laptop

Ezt ígéri az a vörös színűre festett prototípus, amit a Samsung mutatott be nemrég.

Az Aving.net ott járhatott azon a szöuli bemutatón, amin egy viszonylag ormótlan kinézetű hordozható számítógépet tett közszemlére a Samsung. A piros színben pompázó hordozható számítógép speciális kialakítása miatt lett – finoman fogalmazva – szokatlan külsejű: a távol-keleti gyártó üzemanyagcellás energiaforrással szerelte fel. A Samsung állítása szerint a Q35, úgynevezett ultraportable kategóriába eső noteszgépet látta el ezzel a megoldással, aminek köszönhetően – állítólag – akár egy hónapig is használható marad a készülék. Utántöltés nélkül.

Miben más a Samsung által alkalmazott üzemanyagcella a konkurens fejlesztésekhez képest? Nos, 650 Wh/L-es kapacitása nagyjából négyszeres energiasűrűséget jelent a riválisokhoz viszonyítva, ami nem lebecsülendő teljesítmény. Emellett az üzemanyagpumpás megoldások egyik nagy rákfenéjén, a hangos működésen is sikerült javítani: a távol-keleti vállalat arról számolt be, hogy új energiaforrásának használatával immár semmivel sem hangosabb egy noteszgép, mint a hagyományos, lítium-ionos akkumulátorral bíró példányok.

Tény, hogy szokatlanul néz ki, de a Samsung már ezen is dolgozik: egy olyan változatot is ki fog fejleszteni, amely a képen látható példánynak a mini verziója lesz. Ez nagyjából egy kávéscsészényi üzemanyagot használ fel, ám még így is több mint 15 órán keresztül tud működtetni egy alacsony energiaigényű notebookot. Ezzel párhuzamosan a biztonság kérdését is megnyugtatóan rendezni fogják, fogadkoztak a vállalatnál, és azt is megígérték, hogy kereskedelmi forgalomban még idén, az év végéig megjelenik a termék.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés