Connect with us

technokrata

Akkumulátorvisszahívás – már megint

Laptop

Akkumulátorvisszahívás – már megint

Immár harmadszor kénytelen csereprogramot hirdetni az egyik legnagyobb forgalmazó.

Eddig kétszer kellett a hibás Sony akkumulátorok miatt visszahívási projektbe kezdenie a Toshibának, és ezzel még nem értek a kálvária végére. A minap ugyanis kiderült, hogy újabb akcióra van szükség, mert a Satellite A100-as, A105-ös és Tecra A7-es modellek szintén sérülékeny energiaforrással lettek leszállítva. A távol-keleti vállalat közlése szerint a tavalyi év januárja és áprilisa között eladott példányokat érinti az eset.

Szerencsére ez nem olyan nagyságrendű probléma, mint amilyennek a korábbi alkalmak bizonyultak – mindössze 1400 akkumulátor cseréjéről van szó. Összességében azonban már több mint 850 ezer telepet kellett a Toshibának lecserélnie, saját számításuk szerint – ráadásul ez az érték még nem is foglalja magában azt a 2006-ban körülbelül 300 ezer visszahívott példányt, ami egy részletesen ki nem tárgyalt energiaprobléma miatt került bejelentésre.

Úgy tűnik, hogy a távol-keleti cég nehezebben tudja magát túltenni a Sony akkumulátor-botrányon, mint riválisai. Ismeretes, hogy a Sony gyártósorán olyan energiaforrások milliói készültek, melyek egy gyártástechnológiai hiba miatt fémforgácsot tartalmaztak magukban. Az akkumulátorok fegyverzete közé szorult reszelék egyes esetekben túlhevüléshez, olvadáshoz, öngyulladáshoz és néha még detonációhoz is vezetett – ezért kellett nagyszabású csereprogramot hirdetni. Viszont mivel a Sony szinte az összes gyártó/forgalmazó cégnek szállít energiaforrást, ezért kvázi az egész iparág érintetté vált. Az Apple például több milliós nagyságrendben volt kénytelen lecserélni a hibás alkatrészeket, de például a Dell is többszázezer példány rossz sorozatból származó akkumulátort „váltott be”.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd