Connect with us

technokrata

Akkumulátorvisszahívás – már megint

Laptop

Akkumulátorvisszahívás – már megint

Immár harmadszor kénytelen csereprogramot hirdetni az egyik legnagyobb forgalmazó.

Eddig kétszer kellett a hibás Sony akkumulátorok miatt visszahívási projektbe kezdenie a Toshibának, és ezzel még nem értek a kálvária végére. A minap ugyanis kiderült, hogy újabb akcióra van szükség, mert a Satellite A100-as, A105-ös és Tecra A7-es modellek szintén sérülékeny energiaforrással lettek leszállítva. A távol-keleti vállalat közlése szerint a tavalyi év januárja és áprilisa között eladott példányokat érinti az eset.

Szerencsére ez nem olyan nagyságrendű probléma, mint amilyennek a korábbi alkalmak bizonyultak – mindössze 1400 akkumulátor cseréjéről van szó. Összességében azonban már több mint 850 ezer telepet kellett a Toshibának lecserélnie, saját számításuk szerint – ráadásul ez az érték még nem is foglalja magában azt a 2006-ban körülbelül 300 ezer visszahívott példányt, ami egy részletesen ki nem tárgyalt energiaprobléma miatt került bejelentésre.

Úgy tűnik, hogy a távol-keleti cég nehezebben tudja magát túltenni a Sony akkumulátor-botrányon, mint riválisai. Ismeretes, hogy a Sony gyártósorán olyan energiaforrások milliói készültek, melyek egy gyártástechnológiai hiba miatt fémforgácsot tartalmaztak magukban. Az akkumulátorok fegyverzete közé szorult reszelék egyes esetekben túlhevüléshez, olvadáshoz, öngyulladáshoz és néha még detonációhoz is vezetett – ezért kellett nagyszabású csereprogramot hirdetni. Viszont mivel a Sony szinte az összes gyártó/forgalmazó cégnek szállít energiaforrást, ezért kvázi az egész iparág érintetté vált. Az Apple például több milliós nagyságrendben volt kénytelen lecserélni a hibás alkatrészeket, de például a Dell is többszázezer példány rossz sorozatból származó akkumulátort „váltott be”.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek