Connect with us

technokrata

A következő generáció utáni videokártyák

Laptop

A következő generáció utáni videokártyák

Már most bepillantást nyerhetünk, hogy mi váltja a még meg sem jelent példányokat.

A hét közepén jelentette be a PCI-SIG, a PCI Express csatolófelület fejlesztéséért felelős iparági csoport, hogy mi követi majd a 2.0-s standardot. A tervek szerint 2010-re megjelenő PCI Express 3.0 az előzetes ismertető szerint akár 8 GHz-es (illetve a röviden csak GT/-s-szel jelölt gigatranszfer per szekundumos) sebességet is el tud majd érni. Al Yanes, a PCI-SIG vezetője szerint: „A PCIe elektromos munkacsoport mind a 8 GT/s, mind a 10 GT/s tempót elemezte, mint lehetséges célszámot a következő generációs PCIe architektúra számára. Számos tényező – ide értve a fogyasztást, az implementálás összetettségét és a szilícium viselkedését ilyen terhelés mellett – megvizsgálása után a 8 GT/s-ot javasolta.”

A hat hónapig tartó technikai elemzés arra világított rá, hogy ez a tempó lehetővé teszi majd 2010-ben a mainstream piac ellátását, alacsony gyártási költségek mellett. A fejlesztés ugyanis „rátelepíthető” lesz a jelenlegi gyártósorokra, vagyis mind az infrastruktúra, mind az anyagok tekintetében költségkímélő eljárásról van szó. A szabvány harmadik generációja mechanikailag teljes kompatibilitást mutat fel a jelenlegi PCIe eszközökkel, azaz megtartható a lefele mutató kompatibilitás.

Számos optimalizálással lesz gazdagabb a PCIe 3.0 specifikációja, többek között továbbfejlesztett jelkezelés és adatintegritás tekintetében várható komolyabb előrelépés. Lefaragják a késleltetési időket, és a dinamikus erőforrás menedzsment révén alacsonyabb általános fogyasztásra bírják a kompatibilis eszközöket. A fejlesztőcsoport szerint ezekkel az előnyökkel leghamarabb 2009 vége felé ismerkedhetünk meg, ekkor kerül ugyanis a gyártókhoz a leírás végső változata; kereskedelmi forgalomban kapható termék pedig 2010-re vagy azon túlra várható. És hogy miért nem lehet hamarabb átállni? A PCI-SIG szakértői szerint a harmadik generációnak szigorú technikai ellenőrzéseken kell átesnie, mielőtt az iparág számára elérhetővé tennék a részletes specifikációt, ezek pedig nem végezhetők el máról holnapra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd