Connect with us

technokrata

1,2 TB-nyi kapacitás egy notebookban

Laptop

1,2 TB-nyi kapacitás egy notebookban

Nagyot ígért a Fujitsu.

Nagyjából az aktuális asztali csúcsmodell kapacitásának harmadára képes a hordozható számítógépekbe szánt, 2,5 colos méretű winchesterek közül a legújabb, legnagyobb – a 3:1 arány már régóta fennáll, a desktop kategória javára. Arra, hogy ez a noteszgépek irányából tekintve javulna, továbbra sincs kilátás (sőt, az SSD, vagyis a memóriaalapú, úgynevezett solid state disk megjelenésével tovább romolhat), a tárhely bővülése azonban nem áll meg.

A minap jelentette be például a Fujitsu, hogy 2010-re el fogják érni az általa gyártott és noteszgépbe szánt winchesterek az 1,2 TB-os merevlemez-kapacitást. Mindezt az úgynevezett merőleges adatrögzítés egy új változatának alkalmazásával tervezik elérni. Mint ismeretes, a prependicular recording egy olyan adatrögzítő technika, amellyel a winchester adattároló tányérján elhelyezett bitek mágnesezettségét „felállítják”, vagyis olyan struktúrába rendezik, ami által jóval kisebb helyet igényel az egységnyi adat tárolása, a korábbi év(tized)ekben alkalmazott kialakításhoz képest.

Arról nem esett szó a bejelentés kapcsán, hogy az asztali merevlemezek az új évtized elejére nagyjából mekkora csúcskapacitással rendelkeznek majd a Fujitsunál.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd