Connect with us

technokrata

Notebook linuxszal – a Lenovo már egy éve halogatja

Laptop

Notebook linuxszal – a Lenovo már egy éve halogatja

Idén végre megjelenhet az első, nyíltforrású szoftver miatt olcsóbb Thinkpad.

A céghez közeli források tudni vélik, hogy a vállalat az augusztus 14-én kezdődő Linuxworld konferencián be fogja jelenteni a Linux nagyobb támogatását. Igaz, ezt még tavaly nyáron írtuk, vagyis nagyjából egy évvel ezelőtt – Suse linuxos noteszgépet azóta sem hozott piacra a távol-keleti vállalat, pedig (legalábbis hivatalosan) nem gondolta meg magát a kérdésben. Az eredeti értesülések szerint egyébként Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszer kerülne fel előre telepített változatban az új Thinkpadekre.

Az új ígéretek szerint idén végre hozzájuthat a nyíltforrású operációs rendszerhez az, aki Thinkpadet vásárol – jelenleg a negyedik negyedévre várják a linuxos noteszgépek debütálását. Ez minden valószínűség szerint alacsonyabb árat jelent, bár a Dell hasonló lépése drasztikusan nem csökkentette a hordozható masinák árát. Amint arról mi is beszámoltunk, az amerikai forgalmazónál mindössze 50 dollár (nagyjából 9 ezer forint) különbség van a Windows Vista Home Basic és a linuxos modell között. Viszont ha az Ultimate változathoz mérjük az elérhető árkülönbséget, akkor akár 200 dollárral is olcsóbbá válhatnak az egyes notebook típusok – feltéve, ha ezért cserébe a felhasználó le tud olyan kényelmi és biztonsági szolgáltatásokról mondani, mint a Windows Media Center és a Bitlocker. Ezeknek azonban van linuxos megfelelője is, vagyis a váltás szóba jöhet mindenkinél, aki hajlandó új ismeretek megtanulására időt áldozni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd