Connect with us

technokrata

Mikor jön a Windows XP SP3?

Laptop

Mikor jön a Windows XP SP3?

Hivatalos javítócsomag megjelenési dátum a Microsofttól.

Utoljára 2004 augusztusán frissült jelentős mértékben a Windows XP – akkor kapta meg második javítócsomagját az operációs rendszer. Szemben az első pakkal, ez komoly védelmi változtatásokat hozott, többek között három éve jelent meg az Internet Explorerbe integrált popup blokkoló funkció, a Windows Security Center (amivel könnyebbé vált a biztonsági beállítások menedzselése), jelentősen javult (és legfőképp: alapállapotban bekapcsolt lett) a tűzfal, hogy csak néhányat említsünk a megújult képességekből.

Annyira jól sikerült a második javítócsomag, hogy azóta nem is adott ki a Microsoft újabb SP-t a Windows XP-hez. Persze az is hozzájárult ehhez, hogy az ezután következő két és fél évben gőzerővel dolgoztak a Vistán, és ez nyilvánvalóan fejlesztési erőforrásokat vont el a lassan kiöregedő operációs rendszertől. Redmond azonban ígéretet tett arra, hogy még egy javítócsomagot ki fog adni az előző generációhoz. Azt viszont hivatalosan nem közölte, hogy erre mikor kerül sor.

Nemrég azonban megjelent egy cikk az értékesítési partnereknek szóló online felületen, amiben arról írnak, hogy jelenleg 2008 első felében tervezik megjelentetni a Windows XP SP3-at. Az időpont egyelőre csak tájékoztató jellegű, ennél többet nem kívánt elárulni még a partnereinek sem a Microsoft. Így viszont nem kizárt, hogy a Vista előbb kap komplett frissítést, mint a régebbi operációs rendszer – erről szóló hírünk itt olvasható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek