Connect with us

technokrata

Mikor jön a Windows XP SP3?

Laptop

Mikor jön a Windows XP SP3?

Hivatalos javítócsomag megjelenési dátum a Microsofttól.

Utoljára 2004 augusztusán frissült jelentős mértékben a Windows XP – akkor kapta meg második javítócsomagját az operációs rendszer. Szemben az első pakkal, ez komoly védelmi változtatásokat hozott, többek között három éve jelent meg az Internet Explorerbe integrált popup blokkoló funkció, a Windows Security Center (amivel könnyebbé vált a biztonsági beállítások menedzselése), jelentősen javult (és legfőképp: alapállapotban bekapcsolt lett) a tűzfal, hogy csak néhányat említsünk a megújult képességekből.

Annyira jól sikerült a második javítócsomag, hogy azóta nem is adott ki a Microsoft újabb SP-t a Windows XP-hez. Persze az is hozzájárult ehhez, hogy az ezután következő két és fél évben gőzerővel dolgoztak a Vistán, és ez nyilvánvalóan fejlesztési erőforrásokat vont el a lassan kiöregedő operációs rendszertől. Redmond azonban ígéretet tett arra, hogy még egy javítócsomagot ki fog adni az előző generációhoz. Azt viszont hivatalosan nem közölte, hogy erre mikor kerül sor.

Nemrég azonban megjelent egy cikk az értékesítési partnereknek szóló online felületen, amiben arról írnak, hogy jelenleg 2008 első felében tervezik megjelentetni a Windows XP SP3-at. Az időpont egyelőre csak tájékoztató jellegű, ennél többet nem kívánt elárulni még a partnereinek sem a Microsoft. Így viszont nem kizárt, hogy a Vista előbb kap komplett frissítést, mint a régebbi operációs rendszer – erről szóló hírünk itt olvasható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd