Connect with us

technokrata

Eltűnnek/megváltoznak az Intel processzorok nevei

Laptop

Eltűnnek/megváltoznak az Intel processzorok nevei

Változnak a logók is.

Tegnap jelentette be az Intel, hogy 2008. január 1-től megújítja központi vezérlőegységeinek elnevezési rendszerét. Ennek köszönhetően egyes márkák eltűnnek – természetesen az általuk jelölt processzorok továbbra is kaphatók lesznek, csak más, egységesített elnevezés alatt. Azzal indokolta a döntést az Intel, hogy egyszerűsíteni szeretné a jelenleg igen komplikált termékvonal-kavalkádot.

Nem lesz többé Core 2 Quad, Core 2 Duo és Core 2 Solo – ehelyett egységesen Core 2-nek fogják hívni ezeket a processzorokat. Ugyanígy eltűnik a Pentium Dual-Core és a Pentium D jelölés is, helyette a régen megszokott Pentium márka marad (amíg ki nem halnak ezek a lapkák a piacról). Az Itanium 2 hivatalos megnevezése Itanium lesz; a Core 2 Extreme, Celeron és Xeon márkanevek változatlanul maradnak.

Az üzleti szférának szánt, és ezért megkülönböztetett elnevezések szintén cserélődnek – úgy látszik, jelenlegi sémájuk nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket a megjelenésüket követő néhány hónap alatt. Ezen okból kifolyólag a Viiv Processor Technology és a vPro Processor Technology a következőre változik: Core 2 Processor with Viiv Technology és Core 2 Processor with vPro Technology. Eggyé olvad a Centrino Processor Technology és a Centrino Duo Processor Technology, az előbbi elnevezés alatt; a Centrino Pro Processor Technology-ból pedig Centrino with vPro Technology lesz, olvasható a Digitimes oldalán. Ezek a változások természetesen a logókat is érintik, azonban ezeket egyelőre nem ismertette a vállalat az érdeklődőkkel.

A távol-keleti alaplapgyártók információi szerint a január 1-i váltás legkésőbb március 31-ig életbe lép, vagyis ezt követően már csak az új elnevezésű termékeket árusítják majd a viszonteladók számára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek