Connect with us

technokrata

Eltűnnek/megváltoznak az Intel processzorok nevei

Laptop

Eltűnnek/megváltoznak az Intel processzorok nevei

Változnak a logók is.

Tegnap jelentette be az Intel, hogy 2008. január 1-től megújítja központi vezérlőegységeinek elnevezési rendszerét. Ennek köszönhetően egyes márkák eltűnnek – természetesen az általuk jelölt processzorok továbbra is kaphatók lesznek, csak más, egységesített elnevezés alatt. Azzal indokolta a döntést az Intel, hogy egyszerűsíteni szeretné a jelenleg igen komplikált termékvonal-kavalkádot.

Nem lesz többé Core 2 Quad, Core 2 Duo és Core 2 Solo – ehelyett egységesen Core 2-nek fogják hívni ezeket a processzorokat. Ugyanígy eltűnik a Pentium Dual-Core és a Pentium D jelölés is, helyette a régen megszokott Pentium márka marad (amíg ki nem halnak ezek a lapkák a piacról). Az Itanium 2 hivatalos megnevezése Itanium lesz; a Core 2 Extreme, Celeron és Xeon márkanevek változatlanul maradnak.

Az üzleti szférának szánt, és ezért megkülönböztetett elnevezések szintén cserélődnek – úgy látszik, jelenlegi sémájuk nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket a megjelenésüket követő néhány hónap alatt. Ezen okból kifolyólag a Viiv Processor Technology és a vPro Processor Technology a következőre változik: Core 2 Processor with Viiv Technology és Core 2 Processor with vPro Technology. Eggyé olvad a Centrino Processor Technology és a Centrino Duo Processor Technology, az előbbi elnevezés alatt; a Centrino Pro Processor Technology-ból pedig Centrino with vPro Technology lesz, olvasható a Digitimes oldalán. Ezek a változások természetesen a logókat is érintik, azonban ezeket egyelőre nem ismertette a vállalat az érdeklődőkkel.

A távol-keleti alaplapgyártók információi szerint a január 1-i váltás legkésőbb március 31-ig életbe lép, vagyis ezt követően már csak az új elnevezésű termékeket árusítják majd a viszonteladók számára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd