Connect with us

technokrata

Leszállóágban az Ati

Laptop

Leszállóágban az Ati

A fejlesztések ennek ellenére nem állnak meg.

Különösen annak ellenére riasztó az Ati második negyedéves eredménye, hogy ekkor is növekedett a különálló videokártyák piaca – az AMD birtokában levő cég ugyanis az év második három hónapjában ismét rontott piaci pozícióin. Igaz, ebben még szinte egyáltalán nem érződik az új, mainstream piac számára készített DirectX 10-es videokártyák hatása, mivel az Ati csak júniusban hozta piacra ezeket a termékeit (bővebben itt).

Általában egyébként az év második negyedében inkább romlani szoktak a kilátások, vagyis lassul a videokártyák eladásának volumene, de idén erre rácáfoltak az események. Mintegy három százalékos emelkedéssel, 81,3 millió egységre nőtt a leszállított grafikus vezérlők piaca, amiből 24,5 millióval a hordozható számítógépek részesedtek. Ez azt jelenti, hogy körülbelül egyharmad-kétharmad a diszkrét videovezérlők aránya notebook – desktop PC viszonylatban, holott a noteszgépek eladásai mennyiségegységben már meghaladják az asztali számítógépekét. A piacot az Intel dominálja, szigorúan integrált megoldásai révén (37,6 százalék, korábban 38,7 százalék), második az Nvidia (32,6 százalék, korábban 28,5 százalék), és csak a dobogó legalsó fokára állhat az AMD/Ati, 19,5 százalékos részesedéssel (korábban 21,9 százalék).

Az Nvidia azért tudott ilyen jelentősen javítani eredményein, mert riválisa nem volt képes időben megjelenni a DirectX 10-es videokártyák piacán – és valószínűleg nem lesz sokkal fényesebb ezután sem az eredmény, hiszen a Radeon HD 2×00 család legjobbja csak az Nvidia felső kategóriájának aljába tartozó Geforce 8800 GTS-szel tudja felvenni a versenyt. Nem véletlen, hogy a vállalatnál már júliusban a DirectX 10+ videokártyákról beszéltek, melyek megjelenése a jövő év elejére várható. Még nagyobb teljesítmény, a Displayport támogatása – további információk itt a leendő jövevényekről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd