Connect with us

technokrata

Komplett notebook 30 ezer alatt?

Laptop

Komplett notebook 30 ezer alatt?

És most nem az afrikai gyerekek megsegítéséről van szó.

Nem kis szkepticizmussal fogadta a világ azt a bejelentést, melyet néhány héttel ezelőtt tett a svéd Medison vállalat. A cég Medison Celebrity laptop névre keresztelt hordozható számítógépéről adott hírt, melyet döbbenetesen olcsón, mindössze 150 dollárért terveznek piacra hozni. Természetesen ez igen szerény, de – létezése esetén – még jól használható hardverkialakítást jelent: 14 colos, szélesképernyős (WXGA felbontású) kijelzőt, 1,5 GHz-es Celeron processzort, 256 MB-nyi memóriát és Via PN800-as integrált grafikát. A Fedora Linuxot futtató készülékben 40 GB-nyi tárolóhely áll az adatok rendelkezésére, illetve egy CD/DVD kombó drive; de nem marad ki a 802.11g Wi-Fi támogatása sem.

Az első képek szerint még integrált webkamerát is tartalmazó készülék Európában és az Egyesült Államokban lesz majd megvehető, 4-6 héten belül, közölte két hete a svéd vállalat. Sokan azonban nem hittek a bejelentésnek, arra hivatkozva, hogy ilyen alacsony ár nem képzelhető el egy új, a fenti paraméterekkel bíró notebookhoz. Ezért nemrég svéd újságírók egy csapatának újabb médiarendezvényt szervezett a vállalat, ahol további részleteket árult el a masináról. Eszerint augusztus 15-e lesz a termék megjelenési időpontja (igaz, az nem derült ki, hogy ekkor hol és mekkora mennyiségben kezdik meg az árusítást).

Ami talán alátámasztja az alacsony ár hitelességét, az az a bejelentés, miszerint a vállalat nem a laptopok eladásából tervezi előteremteni a cég működéséhez és a profittermeléshez szükséges bevételeket. A Medison reklámokból fogja fedezni a kiadásait, elsősorban a website-ján hirdetők révén (ezek eddig főleg számítógép-kiegészítőket készítő/árusító cégek), közölték a cég képviselői. Ennek ellenére még mindig kétséges, hogy nem csak a nyári uborkaszezon miatt bukkant-e fel a történet az Interneten.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd