Connect with us

technokrata

Felezte a Vista árát a Microsoft

Laptop

Felezte a Vista árát a Microsoft

Árcsökkentéssel a kalózkodás ellen.

A múlt hét közepén jelentette be a redmondi szoftverfejlesztő óriás, hogy a világ egyik legnagyobb piacának számító Kínában jelentősen csökkenti a Windows Vista Home változatainak árát. A Basic Edition ára a 201 dolláros szintről 66 dollárra süllyedt, a Home Premium csomag ára pedig 238 dollárról 118 dollárra esett.

Ezzel a döntéssel a Microsoft fel akarja pörgetni az új operációs rendszer eladásait, ami egyébként nem is alakul rosszul. A június végéig tartó időszak alatt több mint 60 millió példányt értékesített a Windows Vistából a vállalat – csak a május közepi – júniusi időszakot nézve 20 millió példány talált gazdára. A kalózkodás azonban a megnehezített törés/másolás ellenére is gondot okoz Redmondnak.

Különösen Kínára jellemző ez a megállapítás, arra az országra, amely amúgy is a termékek lemásolására és olcsó előállítására szakosodott. ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy Kínában az átlagfizetések jóval a fejlett országok hasonló mutatói alatt vannak, akkor már meg is van a válasz arra, hogy miért nem veszik az otthonokba a Vistát – túl drága. Igaz, egy hasonló akciónak valószínűleg a hazai vásárlók is örülnének, hiszen itthon sem nevezhető éppen olcsónak a redmondi operációs rendszer.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd