Connect with us

technokrata

Ingyenes szövegszerkesztőt készít a Microsoft

Laptop

Ingyenes szövegszerkesztőt készít a Microsoft

A Google konkurenciája eddig nem látott lépésre sarkallta Redmondot.

Aki nem akarta a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagot megvásárolni, de mégis legális, microsoftos szövegszerkesztő és táblázatkezelő birtokába akart jutni, annak létezett egy olcsóbb (40 dolláros) alternatíva: a Microsoft Works. Ez a szoftver természetesen sokkal korlátozottabb lehetőségekkel bír, mint a Word és az Excel, ám még mindig jól használható szövegszerkesztési, táblázatkezelési feladatokra. Igen ám, de az elmúlt néhány évben a nyíltforrású, ingyenes alternatívák már felnőttek erre a szintre – a Microsoftnak tehát lépnie kellett.

Éppen ezért jelentette be a redmondi szoftverfejlesztő, hogy a Works-ből ingyenes alkalmazáscsomagot csinál, így felveheti a versenyt a Google üzleti szoftverszolgáltatásaival. Ellentétben azonban a Google Docs és Spreadsheets szolgáltatásokkal, melyeket Interneten keresztül, egy böngésző segítségével lehet igénybe venni, a Works offline szoftverként kerül fel a gépre – előretelepített változatban. Használatakor pedig reklámok jelennek meg a felhasználó monitorán; ezzel kívánja ellensúlyozni a bevételkiesést a Microsoft, vagyis gyakorlatilag adware-t csináltak az alkalmazáscsomagból. A hirdetések akkor frissülnek, amikor a delikvens éppen a Works előtt ül, és fel van csatlakozva az Internetre – ami a mai világban már gyakorlatilag szinte a teljes számítógép előtt töltött időt lefedi.

Melissa Stern, az Office csoport vezető termékmenedzsere arról számolt be, hogy a reklám-támogatott Microsoft Works SE 9 néhány hónapon belül megjelenhet a piacon. Ezzel pedig pontosan illeszkedik is Steve Ballmer vezérigazgató nemrég tett bejelentésének irányvonalába – Ballmer azt taglalta nemrég, hogy a vállalatnak úgy kell tekintenie a szoftverre, mint szolgáltatásra; és az offline alkalmazások megtartása mellett el kell mozdulni az online világ felé.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd