Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes szövegszerkesztőt készít a Microsoft

Laptop

Ingyenes szövegszerkesztőt készít a Microsoft

A Google konkurenciája eddig nem látott lépésre sarkallta Redmondot.

Aki nem akarta a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagot megvásárolni, de mégis legális, microsoftos szövegszerkesztő és táblázatkezelő birtokába akart jutni, annak létezett egy olcsóbb (40 dolláros) alternatíva: a Microsoft Works. Ez a szoftver természetesen sokkal korlátozottabb lehetőségekkel bír, mint a Word és az Excel, ám még mindig jól használható szövegszerkesztési, táblázatkezelési feladatokra. Igen ám, de az elmúlt néhány évben a nyíltforrású, ingyenes alternatívák már felnőttek erre a szintre – a Microsoftnak tehát lépnie kellett.

Éppen ezért jelentette be a redmondi szoftverfejlesztő, hogy a Works-ből ingyenes alkalmazáscsomagot csinál, így felveheti a versenyt a Google üzleti szoftverszolgáltatásaival. Ellentétben azonban a Google Docs és Spreadsheets szolgáltatásokkal, melyeket Interneten keresztül, egy böngésző segítségével lehet igénybe venni, a Works offline szoftverként kerül fel a gépre – előretelepített változatban. Használatakor pedig reklámok jelennek meg a felhasználó monitorán; ezzel kívánja ellensúlyozni a bevételkiesést a Microsoft, vagyis gyakorlatilag adware-t csináltak az alkalmazáscsomagból. A hirdetések akkor frissülnek, amikor a delikvens éppen a Works előtt ül, és fel van csatlakozva az Internetre – ami a mai világban már gyakorlatilag szinte a teljes számítógép előtt töltött időt lefedi.

Melissa Stern, az Office csoport vezető termékmenedzsere arról számolt be, hogy a reklám-támogatott Microsoft Works SE 9 néhány hónapon belül megjelenhet a piacon. Ezzel pedig pontosan illeszkedik is Steve Ballmer vezérigazgató nemrég tett bejelentésének irányvonalába – Ballmer azt taglalta nemrég, hogy a vállalatnak úgy kell tekintenie a szoftverre, mint szolgáltatásra; és az offline alkalmazások megtartása mellett el kell mozdulni az online világ felé.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés