Connect with us

technokrata

Gyári hibás videokártyák a piacon

Laptop

Gyári hibás videokártyák a piacon

A tesztszoftver hibája miatt nem derült ki időben.

Arról számolt be az Ati szerdán, hogy a Radeon HD 2000-es család gyártósorról lekerülő chipjeinek vizsgálata nem egészen úgy zajlott, ahogy azt a minőségleírásban megkövetelik. A hiányos tesztelés miatt nem sikerült minden grafikus processzorról megállapítani, hogy az működik-e, avagy hibásan került le a futószalagról. Ennek következtében számos rossz videokártya jutott a boltok polcaira, és néhány gyártó már be is jelentette, hogy visszahívási akcióba kezd. A probléma ugyanakkor orvosolható driver szinten, állítja az AMD birtokába került vállalat.

Konkrétan mely változatokat érinti a hiba? Az Ati Radeon HD 2400-as és 2600-as családot, vagyis a csúcskategória tagjaira nincs hatással. A probléma abban rejlik, hogy ezen GPU-k némelyike letiltott univerzális videó dekóderrel (UVD) került leszállításra – ez az egység lenne felelős a nagyfelbontású H.264-es és VC-1 kódolású videók dekódolásának hardveres gyorsításáért. Mivel azonban ez az egység nem működik, a HD-s filmek, klipek lejátszásának terhe gyakorlatilag csak a processzorra terhelődik, ami gyengébb gépeken a lejátszás beszaggatásával jár.

Az AMD szerint az RV610-es chip A13-as változatának ezen hibáját azért nem vették észre, mert a hardverminőséget vizsgáló szoftver egy bugja megakadályozta a felderítést. Akinél fennáll ez a jelenség, annak sem kell azonban aggódnia, hiszen két dolgot is megtehet, a probléma megszüntetése érdekében. Vagy BIOS-t frissít, vagy a legújabb drivereket használja (ez a jobb teljesítményadatok elérése miatt amúgy is ajánlott). A legfrissebb Catalyst meghajtószoftver innen (XP-s) és innen (vistás) tölthető le.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd