Connect with us

technokrata

Az egymilliárd Windows bolygója

Laptop

Az egymilliárd Windows bolygója

Még nem éri el az emberek számát, de szépen halad…

Steve Ballmer a múlt héten igen magabiztos nyilatkozatot tett: a Microsoft vezérigazgatója szerint a nem is távoli jövőben újabb mérföldkőhöz fog elérni a Föld legismertebb operációs rendszere. Ballmer úgy vélte, hogy a 2008-as üzleti év végére a redmondi OS feltelepített példányainak a száma el fogja érni az egymilliárd(!) darabot.

Ezzel persze közel sem fedik le az összes számítógépet, de a desktop PC-k piacán tekintélyes dominanciát tudnak felvonultatni. Nem véletlen, hogy nemrég még egy olyan kezdeményezés is létrejött, amely úgy adna ingyenesen és legálisan használható operációs rendszert a felhasználók kezébe, hogy az binárisan és driverszinten is kompatibilis a Windows XP-vel. Bővebben itt.

Visszatérve Ballmer bejelentésére: az egymilliárd telepített microsoftos operációs rendszer azt jelenti, hogy több Windows üzemel majd a Földön, mint ahány autó fut az utakon – holott a személyszállításra alkalmas eszközöknek volt nagyjából 80 év előnyük. A Windows-ok zöme azonban még inkább a XP generációhoz tartozik: idén „mindössze” 60 milliónyi eladott Vistával számol a Bill Gates alapította cég.

A zártforrású operációs rendszer térnyerését tehát Ballmer szerint semmi sem fogja megállítani – még az olyan cégek „linuxosodása” sem, mint amilyen az Acer.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek