Connect with us

technokrata

Az egymilliárd Windows bolygója

Laptop

Az egymilliárd Windows bolygója

Még nem éri el az emberek számát, de szépen halad…

Steve Ballmer a múlt héten igen magabiztos nyilatkozatot tett: a Microsoft vezérigazgatója szerint a nem is távoli jövőben újabb mérföldkőhöz fog elérni a Föld legismertebb operációs rendszere. Ballmer úgy vélte, hogy a 2008-as üzleti év végére a redmondi OS feltelepített példányainak a száma el fogja érni az egymilliárd(!) darabot.

Ezzel persze közel sem fedik le az összes számítógépet, de a desktop PC-k piacán tekintélyes dominanciát tudnak felvonultatni. Nem véletlen, hogy nemrég még egy olyan kezdeményezés is létrejött, amely úgy adna ingyenesen és legálisan használható operációs rendszert a felhasználók kezébe, hogy az binárisan és driverszinten is kompatibilis a Windows XP-vel. Bővebben itt.

Visszatérve Ballmer bejelentésére: az egymilliárd telepített microsoftos operációs rendszer azt jelenti, hogy több Windows üzemel majd a Földön, mint ahány autó fut az utakon – holott a személyszállításra alkalmas eszközöknek volt nagyjából 80 év előnyük. A Windows-ok zöme azonban még inkább a XP generációhoz tartozik: idén „mindössze” 60 milliónyi eladott Vistával számol a Bill Gates alapította cég.

A zártforrású operációs rendszer térnyerését tehát Ballmer szerint semmi sem fogja megállítani – még az olyan cégek „linuxosodása” sem, mint amilyen az Acer.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd